Dobrý den,užívám Mercilon již asi 10 let,je možné,aby mi po něm začala bolet hlava a také jsem slyšela,že by po jeho užívání mohly vzniknout rakovinotvorné buňky.Děkuji za odpověď Jarka
MUDr. Jan Řičánek | Basic member
29 odpovědí
Ano, bolest hlavy je relat. častým steskem uživatelek kontracepce. Stran rakoviny je opak pravdou. Dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce snižuje výskyt epiteliálních zhoubných nádorů vaječníku. Tento trend je doložitelný z celé řady zemí, kde se antikoncepce masově rozšířila dříve než u nás. Zdraví J. Řičánek
Dobrý den. Začala jsem užívat první měsíc novou antikoncepci- Yaz. Předtím jsem brala zhruba 7 let Mercilon. Mám 1 dítě. Po užívání 14 tablet, z prvního balení, jsem začla menstruovat(ne pouze špinit). V informač. letáku je popsáno možné intermenstruční krvácení. Jak dlouho jej mám tolerovat(v případě, že by k němu opět došlo mimo očekávanou dobu) a kdy již požádat svého gynekologa o jinou HA? Děkuji za odpověd. Petra
Dobrý den...prosím o radu...po dlouhý době jsem začala užívat antikoncepci Mersilon...vzala jsem si první prášek a druhej den jsem vynechala"nebot jsem zapoměla"A tak jsem vzala třetí den dva.Tedkom mám bolesti na vaječnících,,,a docela hodně.Tak nevím proč...moc prosím o radu...já jsem byla už několikrát iperovaná laparoskopicky.Trpěla jsem cystama a můj gynekolog mi řekl,že mám užívat antikoncepci.děkuji vám moc za odpověd...Mašková -Martina
Dobrý den,
začala jsem používat Mercilon až nedávno, vlastně teprve měsíc. Vedlejší účinky skoro žádné, zhubla jsem (ale to bude nejspíš tím, že jsem i tak trochu držela dietu). Dobrala jsem mercilon asi už před 4 dní a menstruace se pořád nedostavila. Jelikož je to poprvé, kdy používám HA, tak se bojím, jesli účinky léků neselhala. Jinak, jednou jsem zapoměla brát prášku, bylo to na konci 2. týdne, a pak vzala jsem si to hned, jak jsem se na to vzpoměla (bylo to něco málo přes 12 hodin) a teď se bojím, jestli nebudu těhotná.
dobrý den, prosím Vás beru mercilon dlouho, ale před 5 dny jsem dobrala plato a pořád jsem to nedostala. Za dva dny mám za se začít brát. Tak nevim jestli mám normálně za ty dva dny si prášek vzít, nebo čekat až to dostanu a skončí mi to.