Cysta nebo těhotenství?

Cysta nebo těhotenství?

Lenka  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den, chtěla bych poradit. Brala jsem antikoncepci, která mi dělala problémy, špinění, menzes během braní antikoncepce. Minulý měsíc jsem 14 dní špinila, v pátek jsem dobrala poslední pilulku, v pondělí jsem měla dostat menzes a nic. Ve čtvrtek jsem měla pohlavní styk s manželem (týden bez prášků) a v neděli jsem dostala bolesti v podbřišku. Ve středu jsem byla u lékaře, který na ultrazvuku zjistil nějakou tekutinu v děloze a taky cystu na pravém vaječníku. Ale mě na pravé straně vůbec nebolí. Bolest přichází pouze pokud sedím, delší chůze. Když ležím, tak to nebolí. Původně jsem si myslela, že jsem těhotná, u prvního dítěte jsem dostala bolesti v podbřišku již po týdnu početí. Lékař mi řekl, že počkáme do dalšího měsíce, jestli se dostaví menzes a že mě to může bolet i celý měsíc. Chci se zeptat, je možné, že jsem opravdu těhotná, i když lékař řekl, že podle ultrazvuku nejsem? Nutno dodat, že ultrazvuk byl dělán 6 dní po údajném početí. Za jak dlouho jde těhotenství poznat na ultrazvuku?? Těhotenský test je i po 10 dnech negativní. Děkuji moc za odpověď. Lenka
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

na UZ lze diagnostikovat graviditu nejdřív za 5 týdnů od poslední menstruace
pokud je to 28 denní MC..když tak si opakujte gravid test z ranní moči.

S pozdravem,

MUDr Ilič
Káča  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, potřebovala bych se zeptat...Nedávno jsem byla na preventivce a objevily mi cystu na vaječníku, za dva měs. jsem se měla objednat na kontrolu,jenže jsem si udělala po14ti dnech těh.test, který vyšel pozitivní, a teď nevím, jestli nebude rizikové miminko si ponechat.Nebo jestli nemohla test zkreslit ta cysta???????Moc děkuji za odpověď

MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

jen výjmečně jsou cysty v těhotenství a většinou mizí do 12 týdne,jelikoža nic nevím o UZ té cysty tak ani se nemůžu k tomu více yvjadřít ale pokud je to tzv. cysta simplex tak můžete být klidná

S pozdravem,

MUDR Ilič
MAKA  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
jsem ve 26tt. na zacatku tehot. mi rekla dr. ze mam cystu 2x3cm. kontrolovala ji utz. az ted. nic mi ale nerekla.kontrolu mam za tri tydny.jak se to resi a na jak dlouho je to v nemocnici?
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
dobrý den,
cysta o velikosti 3 cm se většinou v průběhu těhoteství vyhojí sama a není nutná žádná další léčba
prim MUDr pavel Texl
hanisek  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý dnes jsem byla na kontrole u gynekologa a ten mi našel cystu 6cm a řekl,že bud to muže být těhotenství ale že to ještě není poznat a nebo že to je jen cysta tak mi dal čaj cysta-myom.Ale pokud jsem opravdu těhotna tak tento caj nesmi pit těhotné ženy

Související zákroky