Je prasknutí cysty nebezpečné?

Je prasknutí cysty nebezpečné?

Monika Violová  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den.Mám dotaz.Už po 4 mám cystu na vaječníku,2x mi zmizela a jednou praskla,teď jí mám zv¨novu.Je to nebezpečné,když praskne k čemu může dojíd?Můj gynekolog,mi řekl,že prostě zmizí,ale to říkaly už minue a praskla mi doma.SLyšela jsem,že může dojít i k otravě krve a tudíž v horším případě k úmrtí.Je možné,že díky cystě i když mi zmízí,že mohu být neplodná?Jsem mladá a děti jednou chtít budu.předem moc děkuji za odpověď.Violová.
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

ne nemůže dojit k otravě krve a když se Vám "vytvařejí cysty" tak asi bude nejlépe když budete brát antkoncepci,dokud se nerozhodnete o graviditu

S pozdravem,

MUDr Ilič
Verkachat  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
No jo vy píšete gravidita já byla gravidni ale mimoděložně a do toho mi praskla cysta a teď jak mě chytne břicho mám strach odebrali my pravy vejcovod mimi bylo tam a cysta praskla v ten den

Reakce na Verkachat

Verkachat  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Takže já bych nepodceňovala bolesti v podbřichu mimoděložní těhotenství dělá paseku nevím jak cysta u toho ale vytahli mě hrobnikovi z lopaty nedavno.
Petra81  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, v sobotu 31.12. my začaly silné bolesti v podbřišku. Přičítala jsem to proběhlé menstruaci, ale bolesti se stále zvětšovaly, přidala se i bolest v bederní oblasti. V úterý jsem to již nevydržela, došla na pohotovost kde mi byla dle UTZ diagnostikována prasklá cysta na vaječníku a volná tekutina za vaječníkem. V nemocnici si mě nechaly přes noc na pozorování a protože bolesti ustaly, ráno mě propustily.Dnes jsem byla na kontrolním UTZ a prý vše v pořádku.Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že mě stále břicho pobolívá, dnes je to již 6. den i když bolesti nejsou již tak velké? A ještě prosím kolikátý den od početí se objeví HCG v krvi? Mockrát děkuji
MUDr. Evžen Bělka  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Jílové
  • 21 odpovědí
  • 1 Like
Prasklá cysta vaječníku, není zas tak neobvyklá příhoda. Většinou se obejde tak jako u Vás, bolestmi, které postupně ustávají. Nebezpečná může být, pakliže při prasknutí se poruší cévka a dojde tak ke krvácení do dutiny břišní, kdy bolesti jsou větší, nasává i tak zvané peritoneální dráždění.Takové stavy se řeší operací. HVG v krvi se dá diagnostikovat i týden po početí.
verca  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den mohu se zeptat.Doktor my zjistli cysty asi 4 cm na vajecniku.je nejak nebezpecne kdyby mi praskla?a muzu mit po tom deti kdyz ma jestep otize s mocovyma cestama.je mi teprve 20 let!dekuju Kabelkova

Související zákroky