Prolaps dělohy 3. stupně

Prolaps dělohy 3. stupně

Inégal  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mám prolaps dělohy 3. stupně (prý mi žádný pesar nepomůže-jedině operace). Je mi 54 let, nikdy jsem neměla žádné gynekologické problémy. Jsem citlivá na bolest-četla jsem o operaci (náročná), bojím se, že mi jaksi "automaticky" seberou vaječníky (pokud jsou zdravé-což nechci). Nevím, kde toto v Praze nejlépe operují a kdo je zkušený a výborný urogynekolog. Moc se mi do toho nechce-ráda bych zůstala aktivní ženou (s vaječníky). Naivně a v dobré víře bych ráda vyzkoušela bylinky kontryhel a kokošku.
Mám pocit, že jakmile je ženě přes 50, je odepsaná a vezme se jí jaksi všechno, co jde, aby nebyla žádná rizika v budoucnu....Jak se s tím vyrovná a zda toto chce, nevím, jestli to někoho vůbec zajímá.
Ráda bych věděla, pokud bych nechtěla operaci, jak žít:pomůže nějaké speciální stahovací prádlo, mohu dělat výšlapy, plavat?Jakých pohybů či cviků se vyvarovat?
Bude "to" klesat dál?
Mnohokrát děkuji za jakékoli informace a omlouvám se za otevřenost a naivitu laika.
Helena Procházková
MUDr. Miloš Debnár  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Šumperk, Oskava
  • 234 odpovědí
  • 48 Likes
Žena po 50 letech určitě " odepsaná" není.Vzhledem k většímu výskytu nádorových onemocnění po 40 letech věku ženy je vhodné navrhnout rozsah operačního zákroku vzhledem k tomuto faktu/to znamená zmenšit nebo eliminovat do budoucna vznik nádoru vaječníku /.Vy nemusíte souhlasit s odebráním ovarií.Spíše by se k tomu měl vyjádřit zkušený urogynekolog.Můžete jít na konzultaci i jinam./např.Dr.Bartoš Nový Jíčín/.Navíc je vhodné slyšet názor i jiného odborníka.
Inégal  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Vážený pane doktore,

mnohokrát Vám děkuji za vyjádření.

Procházková