Hraniční velikost mozkové komory
Dobrý den, moc prosím o radu - minulý týden jsem podstoupila ve zlínském středisku prenatální diagnostiky ultrazvukové vyšetření. Byla mi zjištěna u mého miminka hraniční velikost postranní mozk. komory - v oblasti atrií nyní 10mm. Doporučená kontrola je za 3 týdny. Kombinovaný test v I. a ve II. trim. gravidity negativní. Je mi z toho úzko, co to znamená? Nějakou vývojovou vadu? Prosím o odpověď, děkuji Iveta
- 168 odpovědí
- 8 Likes
Dobrý den, nemusí to znamenat vůbec nic, miminko bude dále sledováno ultrazvukem, je možné, že příště bude nález v normě, mozek dítěte se velmi rychle vyvíjí. Sama znám několik případů, kdy těhotené ženy měly různé patologické ultrazvukové nálezy a poté došlo k normalizaci, děti jsou zcela zdravé. Zbytečně se nebojte, pokud bude problém, pak to budete řešit.
- 1 odpovědí
dobry den , chtela jsem se zeptat proc se podstupuje vysetreni mozkovych komor . pokud by mi to nedopadlo dobre jake je riziko teto nemoci . dekuji za odpoved
- 2 odpovědí
Dobrý den, prosim Vas mam dotaz dnes (14/1/2011) jsem byla na ultrzvuku, podle ultrazvuku jsem v 20w+3d, pri vysetrovani mi pani doktorka zdelila,že miminko má rozšířené mozkové komory ( postranní komory mozkové šíře 11 a 12 mm) Kdyz jsem se ptala co to znamena nic mi neodpovedela jen mi rekla ze se museji na to podivat odbornici. Prosim Vas napiste mi co to pro nas znamena na vysetreni jedu az pristi tyden a do ty doby potrebuju vedet co to pro nas znamena.Mam sileny strach. Na internetu jsem si nasla ze pokud šíře je nad 1cm, ze se doporuci potrat. Dekuji moc za odpoved.