Kruhovitá vyrážka

Kruhovitá vyrážka

Matata  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
Dobrý den,

mám na Vás dotaz, už dlouho mám na nohách vyrážku v podobě kruhu. Vyrážka nijak nesvědí, ale s příchodem jara a léta více zčervená a v zimě není skoro vidět. Je stále na stejných místech a její velikost se nemění, nepřibývá ani neubývá. Nevíte co by to mohlo být a případně jak to odstranit? V příloze zasílám fotografie.

Moc Vám děkuji za Vaši odpověď.
Marta  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, před měsícem jsem prodělala pásový opar (pravá strana na boku). Před 10 dny se mi na pravém podbřišku objevila červená svědivá kružnice, postupně přibyly kolem středu další dvě kružnice, vždy větší. Flek má celkem průměr asi 4cm a během dne občas svědí. Teď se mi podobný, ale malý flíček udělal na pravé noze, Co by to mohlo být? Klíště jsem v těch místech (ani jinde) neměla. Děkuji za odpověď.
MUDr. Ladislav Fildán  |  Basic member  |  Anesteziologie a resuscitace  |  Brno
  • 41 odpovědí
Dobrý den, doporučuji navštívit kožního lékaře a pro jistotu odebrat protilátky na borelie vzhledem k nadcházejícím svátkům co nejdříve. Podle nálezu kožního a výsledků laboratorního vyšetření pak bude stanoven další postup. V každém případě se můžete i s výsledky obrátit na mne ke konzultaci možných přírodních postupů a detoxikace. Pak přímo na můj mail.
Zdravím, MUDr. L. Fildán, Brno