Dlouhý a krátký protokol- v čem je rozdíl?
Dobrý den, prosím Vás pěkně, chtěla bych se Tímto zeptat na rozdíl při stimulaci mezi dlouhým a krátkým protokolem, v čem je rozdíl,krom délky stimulace a je-li snad jednen z nich lepší?!3x jsem měla krátký protokol, teď mě čeká dlouhý, tak nevím, co si pod tím představit. Děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne. Leona
- 268 odpovědí
- 1 Like
obrý den.
Při stimulaci před IVF užíváme kombinované podání 2 typů přípravků. Jeden (analog GnRH) "vypíná" vlastní hormonální řízení, druhý (gonadotropiny) na vypnutém terénu stimuluje činnost vaječníků.
Rozdíl mezi dlouhým a krátkým stimulačním protokolem je v různé časové kombinaci apliakce těchto dvou přípravků.
Nedá se říci, že by některý z protokolů byl jednoznačně účinnější. Každý má svá pro i proti.
Podrobnější info můžete případně najít na XXXXXXXXXXX v kapitole Stimulační protokoly a Léky (pro snadnou orientaci radím užít mapu stránek.
MUDr. Jan Šulc
Při stimulaci před IVF užíváme kombinované podání 2 typů přípravků. Jeden (analog GnRH) "vypíná" vlastní hormonální řízení, druhý (gonadotropiny) na vypnutém terénu stimuluje činnost vaječníků.
Rozdíl mezi dlouhým a krátkým stimulačním protokolem je v různé časové kombinaci apliakce těchto dvou přípravků.
Nedá se říci, že by některý z protokolů byl jednoznačně účinnější. Každý má svá pro i proti.
Podrobnější info můžete případně najít na XXXXXXXXXXX v kapitole Stimulační protokoly a Léky (pro snadnou orientaci radím užít mapu stránek.
MUDr. Jan Šulc
- 2 odpovědí
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu – pokud to bude z níže uvedených informací možné.V nejbližších dnes se chystám na 3.IVF. Při 1. IVF jsem měla kráký protokol s antagonistou (píchání Gonalu od 2.dne menses, pak se k tomu ještě přidaly nějaké další injekce – už přesně nevím název). Reakce byla veliká (32 odebraných vajíček), výsledkem hyperstimulační syndrom. Při 2. IVF byl postup stejný, ale syndromu jsme se vyvarovali, vše proběhlo dobře a reakce byla dle mého akorát (cca 17 zralých vajíček). Transfer embrya byl úspěšný pouze v prvém případě (mé 1. dítě). Od té doby celkem 8x neúspěšný trasferů. Nyní se chystám na 3.IVF a doktor zvažuje změnu protokolu na dlouhý. Mám trochu obavy, aby byl pro mne vhodný, vzhledem k dřívějšímu hyperstimulačnímu syndromu a také vzhledem k tomu, že byl vždy získán dostatek zralých vajíček.Kultivace embrií byla vždy prodloužená. Tak proč měnit? Problém nemožnosti přirozeně otěhotnět je zřejmě v hodně špatném spermiogramu partnera. Nyní při 3. pokusu bude u nás provedena i metoda Picsi. Ještě by mě také zajímalo, zda by se neměly u mě provést nějaké kulivace nebo něco podobného (když se stále nedaří uchycení kvalitních embrií).Genetické a imuno vyšetření máme v pořádku. Děkuji za případnou radu, můj věk 30 let.
- 1 odpovědí
Dobyr den pane doktore chtela bych se vas zeptat jaky protokol by jste mi doporucil pri mych normach.Dr.rikal ze je to v norne ale mne se to nezda.Jakou mam jeste sanci na ivf s vlastnima vajickama.4den cyklu jsou moje hodnoty TSH 2,64 mU/I FSH 2,7 U/I LH 3,7 U/I Estradiol 1513 pmol/I Prolaktin 16,64 mlU/I AMH 0,48 ng/ml.Mam uz za sebou 4 pokusy a bez uspechu.I kdyz po 4pokusu mne poslali na laparoskopii kde mi odstranili oba vejcovody,sactosalpinig.Vejcovody byli opouzrene,zanetlive.Prej ted mam trosku vetsi sanci ze by se to podarilo.1 pokus stimulace puregonem 3foliky 2vajicka oplozena.2pokus stimulace gonalem 4foliky- 2vajicka oplozena.3pokus stimulace menopurem 1vajicko neoplozeno.4pokus nativni cyklus bez stimulace 1vajicko oplodneno s transferem test negat.Chtela bych vedet vas nazor.Mam jeste nejakou sanci na otehotneni?Je mi 39let.Moc dekuju za kazdou odpoved.
- 2 odpovědí
Dobrý den, ráda bych se zeptala, z jakého důvodu se užívá antikoncepce u dlouhého protokolu před užitím nosního spreje a vlastní stimulace. Jaké jsou přednosti tohoto protokolu ? Děkuji.
- 350 odpovědí
- 3 Likes
Dobrý den,
antikoncepce není před vlastní stimuací nutná. Některá centra ji využívají k plánování začátku stimulace. Obecně řečeno, delší protokol snižuje riziko hyperstmulace. Vždy je však nutné sledování reakce ovarií nejen UTZ vyšetřením, ale i sledováním hormonálních hladin.
prim MUDr Pavel Texl
antikoncepce není před vlastní stimuací nutná. Některá centra ji využívají k plánování začátku stimulace. Obecně řečeno, delší protokol snižuje riziko hyperstmulace. Vždy je však nutné sledování reakce ovarií nejen UTZ vyšetřením, ale i sledováním hormonálních hladin.
prim MUDr Pavel Texl
- 3 odpovědí
dobry den mam 37let sem si mislela ze mi to vindena 99% pocet foliklu7 pocet ziskanych oocytu7 dg.sterilitas1.,idiopaticka,partnerka heterozygotfvleiden toto vubec nevim co to znamena:)dop.1.cyklusivfs et za st. p.opu.....kratky antagnrh+ufsh-sant menopur cetrotide s celkovou davkou fsh 0lh 0 hmg3075.ovulace ovitrille tak sem cekala hnet ten1 den mi bylo zeceno ze se nepodarilo ani jedno vajicko oplodnit tak se vas ptam mam este sancu do toho investovat bojim se sklamani dakujem za vas nazor s pozdravom pani botosova
- 3 odpovědí
Dobrý den mám dotaz ohledně stimulace při nízkém amh.Mám 25 let a mé amh je 0,68.Jaký protokol by byl podle vás nejlepším řešením?Za odpověď předem děkuji.
- 205 odpovědí
- 4 Likes
Dobrý den,
při nízké hladině AMH bych volila krátký protokol s vyššími dávkami folikulostimulačního hormonu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
při nízké hladině AMH bych volila krátký protokol s vyššími dávkami folikulostimulačního hormonu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová