Dobrý den dnes mám osmý den po embryotransferu.V sobotu mě docela dost začlo popichovat v podbříšku a začla jsem i trošku špinit, takové hleny které obsahovaly trošičku krve ale nic závratného.To vše trvalo do nedělního dopoledne.Od té doby klid.Myslíte že by se mohlo jednat o nidaci?Také bych se chtěla zeptat zda léky Ultrogestan,které beru mají vliv na teplotu.Už šestý den ráno si měřím teplotu v pochvě a pokaždé teploměr ukazuje 37.2 st. A ješté jednu otázečku kdy bych si mohla udělat po embryotransferu těhotenský test když jsem měla 6-ti denní kultivaci a nyní jsem 8 den po emryotransferu? Děkuji za odpověď :-))
MUDr. Jan Šulc | Basic member | Gynekologie a porodnictví | Praha
49 odpovědí
29 Likes
Dobrý den.
Nidační krvácení je podle mých zkušeností poměrně vzácné. Příčina krvácení a píchání může být i jiná.
Utrogestan ovlivňuje bazální teplotu, měření nemá význam.
Test bych doporučil za cca 4 dny
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
špinění při nidaci se může objevit, pokud k němu dochází, obvykle asi týden po transferu. Utrogestan obsahuje hormon progesteron a ten zvyšuje bazální teplotu.
Nejdříve bych doporučila těhotenský test provést 10 dnů po transferu.
Držím Vám palce.
Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Děkuji za odpovědi a přáním že držíte palce :-)) Bohužel dnes jsem začla krvácet.Jsem 10- tý den po transferu. Ale jak se říká žádné chmury ještě mi zůstalo 7 embryí které byly zmraženy....Na krev jdu v pondělí,utrogestan beru stále jak mi bylo naordinováno.Strašně jsem věřila protože i když nejsem nejmladší (38let)jsem v naprostém pořádku.Tak snad to výjde příště....
Byla jsem na klinice maximálně spokojená. Velice děkuji p.doktorce Višňové za její přístup a možnosti léčby. Bez ní bych doma neměla tu už roční princeznu.
My jsme Repromedě strašně vděční, díky této klinice se Nám narodil zdravý syn. Zadařilo se hned po prvním transferu, ale bohužel jsme o dvojčátka přišli. Druhý transfer byl úspěšný a teď máme už dvouletého chlapečka.