FSH/AMH a výsledky IVF - nekvalitní vajíčka?
- 3 odpovědí
mám hodnoty hormonálního profilu ve dvou cyklech:
4DC: AMH=8,32 ng/ml, FSH=12,6, LH=8,8, estradiol=151(pmol/l), prolaktin=26,6(ug/l), progesteron=1,8, testosteron=0,83
2DC: AMH=4,57 ng/ml, FSH=11,1, LH=6,6, estradiol=135 (pmol/l), prolaktin=12,4(ug/l), progesteron=1,7, testosteron=0,12
Od roku 2011 mám za sebou 4 neúspěšná těhotenství (3x zamlklé v 1.trimestru - 2x byla i srdeční akce, 1x mimoděložní).
3x otěhotnění spontánně, poslední po IVF s PGD.
Mám za sebou 2 cykly IVF, vajíček bylo vždy 15 z toho 12 zralých, ale prý špatné kvality, vždy se jich málo oplodnilo (PICSI/ICSI), ale naposledy zbyly 2 blastocysty ke genetickému vyšetření a obě v pořádku. Jedna zavedena a přesto se embryonální pól vůbec neobjevil, pouze mi rostl trofoblast, až vrostl do myometria (laparoskopie pro vyloučení mimoděl., poté revize a následně hysteroskopie pro vrostlý trofoblast).
Na laparoskopii zjištěno všechno normálního vzhledu a stavu (vaječníky, děloha, vejcovody), bez srůstů, hysteroskopie také ok, jen mi po zákroku zůstala (a dosud zůstává) menší dutinka v myometriu právě kvůli vrostlému trofoblastu.
V tuto chvíli máme povinnou přestávku do podzimu, zamraženy nám zbývají 2 embrya, ale mám obavy podstoupit s nimi KET. Mohou výsledky hormonálního profilu a neúspěchy po otěhotnění naznačovat nekvalitu vajíček a tudíž nebylo by pro mě lepší podstoupit IVF s darovanými vajíčky? Otěhotnět spontánně se již od roku 2012 nepodařilo.
Ještě přidám, že mám v genetice nalezenu 11% mozaiku monozomie chormozomu X.
Děkuji