Dobrý den chtěla jsem se Vás zaptat byla jsem na krvy a měla jsem hodnotu HCG 2568 po 14 dnech od ET,6 dní kultivac, je možné že mi to začne klesat?Na ultrazvuk jdu až za 3 týdny ta doba je nekonečná.Díky za odpověd Ivana
Dobrý den.
Je jednoznačně dobrou zprávou, že HCG je pozitivní. Další vyšetření je možné a hladina by měla stoupat. Nicméně ani určitý pokles ještě nemusí znamenat problém. Osobně opakování vyšetření považuji za zbytečné. Ani vzestup hladiny HCG totiž nemusí znamenat, že vše je v pořádku. Doporučuji trochu se uvolnit, přestat se stresovat. Vím, že se mi to lehko říká, ale i psychická pohoda hraje důležitou roli.
Přeji bezproblémové těhotenství.
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,15 den po ET jsem měla hCG 1148.Bylo mi zavedeno pouze 1 embryo,myslíte,že jde jednoznačně o jednovaječná dvojčata nebo může jít i při tak vysoké hodnotě hCG o normální těhotenství.Děkuji za odpověď.Sylva
Dobrý den paní Sylvo
Hodnota hCG ukazuje jen aktivitu placentárních buněk. Z hodnoty hCG nelze stanovit četnost plodů. Při zavedení jediného embrya je pravděpodobnost jednovajčných dvojčat velmi malá asi 1:20000. Gratuluji k těhotenství, ale musíte počkat na UTZ vyšetření.
drtexl
Dobrý den.
Usuzovat z hladiny hCG na dvojčata není možné. Hladiny mají vysokou variabilitu. Četnost plodů můžeme posoudit až na základě UZ vyšetření.
MUDr. Jan Šulc
Kateřina77 | návštěvník | Praha
1 odpovědí
Dobrý den, prosím o posouzení. Včera 13 den po ET (2 blastocysty po 5 PK) byla hodnota HCG 100j., dnes tedy 14 den po ET nárůst pouze na 114 j. Je nějaká šance, že se jedná o prosperující těhotenství? Děkuji za odpověď. KN
Dobrý den.
Hladiny HCG velmi kolísají. Ze dne na den nemusí dojít k výraznějšímu vzestupu. Takže stále je reálné, že jde o normálně se vyvíjející těhotenství.
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
14. den po transferu blastocyst se jedná o hodnotu spíše nižší. Nicméně doporučuji Vám kontrolní vyšetření ještě v odstupu několika dnů.
Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Klesající hladina HCG po ET
Dobrý den,prosím o radu,7.den po ET tedy 15.4.jsem si nechala odebrat krev ,meli jsme prodlouzenou kultivaci 5 dní,a hcg v kvi vyslo 7,dalsi hcg bylo 15 a to bylo 17.4. a dnes znovu a to bylo 14 hcg jen.Mám jeste sanci,ze by to bylo tehotenstvi?Dekuji moc za odpoved Veronika
Jinak dnes jsem 11.den od ET.
Dobrý den,
je zcela zbytečné si dělat hCG v takové frekvenci a tak brzo po ET. Doporučuji první kontrolu hCG při transferu blastocyst pátý den,12 dní od transferu. Týden po pozitivní hodnotě hCG provádíme ko UTZ.
Pokud je hodnota kolem 100 jednotek , není nutná žádná další kontrola.
prim MUDR Pavel Texl
My jsme Repromedě strašně vděční, díky této klinice se Nám narodil zdravý syn. Zadařilo se hned po prvním transferu, ale bohužel jsme o dvojčátka přišli. Druhý transfer byl úspěšný a teď máme už dvouletého chlapečka.
Byla jsem na klinice maximálně spokojená. Velice děkuji p.doktorce Višňové za její přístup a možnosti léčby. Bez ní bych doma neměla tu už roční princeznu.