Dobrý den, prosím o Váš názor. Byla mi transferována 2 embrya, 5-buněčné kvality 2 a 7 buněčné kvality 3+, 3 den od OPU, nevěřila jsem s touto kvalitou že by mohlo těhotenství vyjít, ale od 9 dne od et mám pozitivní testy, které sílý, jen 14 den(počítám i den transferu) od et(nebyla to ranní moč, ale až v 11h dopoledne) byl test slabší než předchozí den. Jela jsem ten den na odběr krve a hcg bylo 170j. Sestřička mi do telefonu řekla, že ta hodnota není ideální a měla by být více jak 250j. Celý den jsem probrečela. Prosím je to opravdu tak nízká hodnota, když embrya byla pomalá, může se stát, že to má vliv i na hcg a vše bude v pořádku? Děkuji mnohokrát
Dobrý den,
doporučuji vám zopakovat hCG za dva dny. Hodnota by se měla přibližně zdvojnásobit. To ukazuje na dobrou funkci placenty. O vývoji plodu řekne více až UTZ vyšetření přibližně za 10 dní. Vše může dobře dopadnout, ale víc jistoty budete mít až po UTZ.
prim MUDr Pavel Texl
Děkuji pane doktore, hcg opakovat budeme uz taky, jen se chci zeptat, jestli ta hodnota je opravdu nízká, i zde jsem četla někde v diskuzi že je to v normě, je nějaký rozptyl. děkuji a krásný den
Byla jsem na klinice maximálně spokojená. Velice děkuji p.doktorce Višňové za její přístup a možnosti léčby. Bez ní bych doma neměla tu už roční princeznu.
My jsme Repromedě strašně vděční, díky této klinice se Nám narodil zdravý syn. Zadařilo se hned po prvním transferu, ale bohužel jsme o dvojčátka přišli. Druhý transfer byl úspěšný a teď máme už dvouletého chlapečka.