Dobrý den, v pondělí (17. den po ET, transferována 2 embrya) jsem měla pozitivní těhotenský test, ale ve středu jsem začala mírně špinit, dnes ještě slaběji. Jde o velmi slabé světlehnědé špinění, které jsem zjistila jen při návětěvě WC. Užívám dále léky a dodržuji klidový režim. Vím, že špinění nemusí nutně nic znamenat. Dnes jsem si ale udělala znovu test a testovací čárka je slabší než v pondělí (jde o stejnou značku a stejnou citlivost testu, test jsem dělala z první ranní moči). Může slábnoucí čárka na testu něco znamenat nebo se nemám zatím znepokojovat a vyčkat na utz, na který mám jít asi za 10 dnů? Děkuji.
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Slabší čárka na těhotenském testu může být dána jednak nižší citlivostí užitého testu, jednak například provedením testu během dne, kdy koncentrace těhotenského hormonu v moči je nižší než ráno. Ani špinění nemusí být známkou patologie, nicméně všechny Vámi uvedené skuečnosti mohou signalizovat i patologické těhotenství. Doporučuji Vám kontaktovat lékaře ve Vašem centru a nechat vyšetřit hladinu hCG z krve a provést i ultrazvukové vyšetření dříve než za 10 dnů. Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Vážená paní, přesnější výsledek a možnost prognozy grav. zajistí jen hCG tes z krve, kdy můžete sledovat zda hodnoty hCG stoupají nebo ne. Močový test je pouze orientační. špinění ani krvácení také nemusí znamenat neúspěch. Počkejte na UTZ, nebo si nechte udělat hCG test z krve.( ale pro hodnocení jsou nutné dva odběry s odstupem 48 hod.)
DR Texl sanatorium helios
My jsme Repromedě strašně vděční, díky této klinice se Nám narodil zdravý syn. Zadařilo se hned po prvním transferu, ale bohužel jsme o dvojčátka přišli. Druhý transfer byl úspěšný a teď máme už dvouletého chlapečka.
Byla jsem na klinice maximálně spokojená. Velice děkuji p.doktorce Višňové za její přístup a možnosti léčby. Bez ní bych doma neměla tu už roční princeznu.