Špinění po embryotransferu
dobry den,jsem 15 dni po transferu, byly mi transferovana 2 embrya. 20.11 jsem mela dosat mesicky a uz 19.11 jsem zacala mirne spinit a trva to az dodnes. je to jen svetle hnedy vytok, obcas jsou to jakoby jen nejake vlakna. tt si mam udelat az zitra. muzete mi rict co to znamena. jinak zadne dalsi problemy nemam, citim se dobre. dekuji za odpoved
- 268 odpovědí
- 1 Like
Dobrý den.
Špinění je slabé krvácení. Nejde tedy o příliš dobrou zprávu, může jít o počátek menstruace. Na druhou stranu jsem již mnohokráte viděl, že krvácení bylo příznakem zániku jednoho embrya a druhé se zdárně vyvíjelo. Radím tedy nepodléhat panice a vyčkat výsledku gravitestu. Pokud užíváte nějaké léky, zatím je nevysazujte.
MUDr. Jan Šulc
Špinění je slabé krvácení. Nejde tedy o příliš dobrou zprávu, může jít o počátek menstruace. Na druhou stranu jsem již mnohokráte viděl, že krvácení bylo příznakem zániku jednoho embrya a druhé se zdárně vyvíjelo. Radím tedy nepodléhat panice a vyčkat výsledku gravitestu. Pokud užíváte nějaké léky, zatím je nevysazujte.
MUDr. Jan Šulc
- 1 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych poradit. Jsem po 1. ET. Stimulovala jsem Gonalem 225 IU cca 16 dní. 19.1 jsem byla na OPU a výsledkem bylo: 20 folikulů, z toho 14 vajíček, vhodných k oplodnění 7. Celkem se oplodnily pouze 4. Po 5-ti denní PK mi byly zavedeny 2 embryja ve stadiu kompaktní moruly. 8. Den jsem začala trošku špinit, 9. den to už bylo spíše takové hnědočervené špinění. Dnes jsem 10. den po ET a vypadlo ze mne něco jako kus sliznice ve tvaru trojúhelníku o velikosti cca 5x 3 cm. TT negativní. Myslíte, že má cenu ještě doufat?
Děkuji za rady.
Evik
Děkuji za rady.
Evik
- 4 odpovědí
Dobrý den chtěla bych se zeptat zdá je možné že pozitivní test je příčína aplikovaného Ovitralu 25.1.Dneska je to 10 dni co jsem po ET ,2 embria 6 dní porodloužená kultivace,testy jsou od 6 dne pozitivní,ale včera jsem začla lehce krvácet a dneska jen špiním.Jsem z toho zmatená a doba než pujdu na krev je nekonečná prosim poraťe mi někdo.Díky všem za odpovědi Ivka
- 1 odpovědí
Dobrý den,
měla bych na Vás prosbu. 6.2.2011 jsem podstoupila embryotransfer, kdy mi byla vložena dvě embrya po 5ti denní kultivaci. Včera v noci jsem začala mít velké bolesti jako při MS (v mém případě tedy bolest zad a pravé nohy, protože bolestí břicha při MS netrpím). Včera přes den jsem zase trpěla velkou migrénou, na kterou netrpím. Dnes je již bolest minimální, ale od včerejšího rána jsem začala špinit. V pondělí jdu na krevní test, který mi potvrdí nebo vyvrátí těhotenství, ale chtěla bych vědět, jestli je ještě nějaká možnost, že jsem těhotná. Medikace: 3x 2 tablety utrogestanu vaginálně a ještě prednison.
Moc děkuji za odpověď.
Veronika
měla bych na Vás prosbu. 6.2.2011 jsem podstoupila embryotransfer, kdy mi byla vložena dvě embrya po 5ti denní kultivaci. Včera v noci jsem začala mít velké bolesti jako při MS (v mém případě tedy bolest zad a pravé nohy, protože bolestí břicha při MS netrpím). Včera přes den jsem zase trpěla velkou migrénou, na kterou netrpím. Dnes je již bolest minimální, ale od včerejšího rána jsem začala špinit. V pondělí jdu na krevní test, který mi potvrdí nebo vyvrátí těhotenství, ale chtěla bych vědět, jestli je ještě nějaká možnost, že jsem těhotná. Medikace: 3x 2 tablety utrogestanu vaginálně a ještě prednison.
Moc děkuji za odpověď.
Veronika
- 1 odpovědí
Dobrý den, jsem 12 den po ET a začala jsem špinit. Těhotenský test zatím negativní. Mám ještě nějakou naději, že bych mohla být těhotná?
- 2 odpovědí
Dobrý den, jsem po uspěšném 3IVF a čekáme dvojčata.Mezi 7 a 8 týdnem jsem začala občas špinit.Neni to čistá krev spíš hnědá.Beru utrogestan 2-2-2.Myslíte,že by mě to mělo znepokojovat a měla bych zavolat lékaři?Na kontrolu jdu 2.4.Děkuji za Váš názor
- 21 odpovědí
Dobrý den,
prosím o radu dne 7.4 jsem podstopila transfer jednoho embrya ve stadiu blastocysty.Čtvrtý den po transferu jsem začala malinko špinit, není to pořád jen občas drobně. Mám se nejak obávat? Na test je ještě brzo tak nevím.Dekuji
prosím o radu dne 7.4 jsem podstopila transfer jednoho embrya ve stadiu blastocysty.Čtvrtý den po transferu jsem začala malinko špinit, není to pořád jen občas drobně. Mám se nejak obávat? Na test je ještě brzo tak nevím.Dekuji
- 1 odpovědí
Dobrý den již čtyřikrát jsme s přítelem podstoupili ET vždy negativní.Vajíčka se nám ale oplodnila všecka.Můj přítel se s bívalou mamželkou snažili 2 roky a nepovedlo se.Já mám 3 zdravé děti a vždy jsem otěhotněla bez problému.Mohlo by to mít alergie na sperma.
- 2 odpovědí
Dobrý den, jsem 11. den po ET, zítra jdu na krev, ale začala jsem včera večer mírně špinit. Beru Utrogestan 3x2 tbl a Prednison 1-1/2-0 tbl. Byla mi transefována 2 embrya po 5-ti denní kultivaci, jedno bylo již ve stádiu Moruly. Metoda napíchnutí spermie do vajíčka a monitoring pod kamerou.... čímž se pravděpodobnost úspěchu zvýšila na 52%! Což už mi příjde slušné, ale stejně mě to špinění znervózňuje, i když vím, že to nemusí nic znamenat. Moc si přejeme miminko, je to již 2. ivf! Prosím o nějaké Vaše názory a zkušenosti... Popř., jakou si myslíte, že mám šanci? Děkuji Andrea
- 1 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
jsem 12 den po transferu jednoho embrya. Vcera jsem začala z lehka špinit a pociťuji bolest břich jako při začínající menstruaci.
Je ještě nějaká nadějě úspěšného otěhotnění? Nebo je vše v háji.
Děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne L. J.
jsem 12 den po transferu jednoho embrya. Vcera jsem začala z lehka špinit a pociťuji bolest břich jako při začínající menstruaci.
Je ještě nějaká nadějě úspěšného otěhotnění? Nebo je vše v háji.
Děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne L. J.
- 1 odpovědí
Dobrý den ,
jsem 8 den po ET a stále mě pobolívá levý vaječník. Beru 2-0-2 Utrogestan a 1/2 Prednison. Chtěla jsem se zeptat zda se mám dát do klidu nebo začít plašit.
Díky Haník
jsem 8 den po ET a stále mě pobolívá levý vaječník. Beru 2-0-2 Utrogestan a 1/2 Prednison. Chtěla jsem se zeptat zda se mám dát do klidu nebo začít plašit.
Díky Haník
- 4 odpovědí
Dobrý den,
dnes jsem 7 den po ET.beru 3x2 utrogestan,estrimax.Od 5 dne po ET me pobolívá v podbřišku až pýchá a malinko jsem jeden den špinila.Je to znamení,že přijde menstruace nebo to může mít jiný důvod?Moc děkuji Renata
dnes jsem 7 den po ET.beru 3x2 utrogestan,estrimax.Od 5 dne po ET me pobolívá v podbřišku až pýchá a malinko jsem jeden den špinila.Je to znamení,že přijde menstruace nebo to může mít jiný důvod?Moc děkuji Renata
- 205 odpovědí
- 4 Likes
Vážená Renato,
pobolívání v podbřišku a zašpinění nevylučuje těhotenství. Prosím, pokračujte v užití všech léků a proveďte těhotenský test, jak je plánováno.
Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
pobolívání v podbřišku a zašpinění nevylučuje těhotenství. Prosím, pokračujte v užití všech léků a proveďte těhotenský test, jak je plánováno.
Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
- 1 odpovědí
Dobrý den,
dnes mám 7den po IVF ( přenos rozmražených embryí KET/DAE ). Od 3dne po transféru lehce špiním ( není to ani na jednu intimku )špinění trvá až doteď. Už jsme s manželem po 3 neúspěšných IVF. Už nevím co dělat. Je to špatně ? Byly zavedeny 2 embrya.
dnes mám 7den po IVF ( přenos rozmražených embryí KET/DAE ). Od 3dne po transféru lehce špiním ( není to ani na jednu intimku )špinění trvá až doteď. Už jsme s manželem po 3 neúspěšných IVF. Už nevím co dělat. Je to špatně ? Byly zavedeny 2 embrya.
- 163 odpovědí
- 7 Likes
Dobrý den,
již je čas na těhotenský test - odběr HCG.Měla by jste brát Utrogestan od dne embryotransferu.Špinění po ET může být,ale ne stále.
Počkejte na výsledky HCG a dle toho se domluvte se svým lékařem o dalším postupu.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
již je čas na těhotenský test - odběr HCG.Měla by jste brát Utrogestan od dne embryotransferu.Špinění po ET může být,ale ne stále.
Počkejte na výsledky HCG a dle toho se domluvte se svým lékařem o dalším postupu.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
- 1 odpovědí
Dobry den jsem 11.den po ET.Nemela jsem prodlouzenou kultivaci,takze 14dnu po odberu vajicek.Kdy mam zkusit tehotensky test?Uzivam utrogestan 2-0-2.
Dekuji za odpoved
Dekuji za odpoved