Prosím ještě o jednu o radu.Jsem po 6.den po ET,byl mi předepsán UTROGESTAN - 3x2tobolky zavádět vaginálně.Mám pocit,že Utrogestan nesplní svoji funkci, neboť i několik hodin po zavedení jakoby vytíká nebo skončí na toal.papíře - i přesto,že se snažím po zavedení minimálně hodinu ležet.
Mám strach, abych něco nezanedbala-nebylo by lepší tablety polykat? Nebo je to normální?
Dobrý den,
řídká sekrece z pochvy po užití Utrogestanu je normální. Při vaginálním podání Utrogestanu je nabídka hormonu v děložní sliznici vyšší než po jeho spolknutí, doporučuji tedy Utrogestan nadále zavádět.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Dobrý den, to je úplně normální. Já brala 4 prášky 2xdenně a bez slipových vložek jsem se neobešla. Ptala jsem se co je lepší mé doktorky a řekla mi, že brát utrogestan vaginálně má lepší účinek, takže bych nic neměnila.
My jsme Repromedě strašně vděční, díky této klinice se Nám narodil zdravý syn. Zadařilo se hned po prvním transferu, ale bohužel jsme o dvojčátka přišli. Druhý transfer byl úspěšný a teď máme už dvouletého chlapečka.
Byla jsem na klinice maximálně spokojená. Velice děkuji p.doktorce Višňové za její přístup a možnosti léčby. Bez ní bych doma neměla tu už roční princeznu.