Zhoršení zraku několik let po YAG-laser kapsulotomie

Zhoršení zraku několik let po YAG-laser kapsulotomie

Marie 68  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den. V.r. 2009 jsem měla na obě oči zákrok-- kataraktu . Opakované vyšetření V.R. 2011, 2012 naposledy červenec 2017. Proč píši naposledy ? Protože , můj zrak zřejmě nejde již vyléčit. Po zákroku : Nd: YAG-laser kapsulotomie typ čoček Asrysof MA . Po zákroku jsem nádherně viděla, kdejaký detail, po 8 letech
na levé oko skoro nevidím a na pravé jsem ráda, že z necelé 2 m přečtu nějakou cedulku .Abych upřesnila moji očí chorobu, tak jsem nosila dioptrie 20 a mám poškozené rohovky, vidím jen přímo, postraně něco vidět jsou problémy>. Lékař si semnou moc nepromluví jen dostanu kapky "indocollye " pro který opuchnu kolem očí. Mám na ně alergii, upozorňuji na to. Když to b ude takto pokračovat , mám obavy z oslepnutí.
Marie
MUDr. Jana Mikšovská  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha, Brno
  • 18 odpovědí
  • 15 Likes
Dobrý den paní Marie,
podle uvedených informací je důvodem Vašeho zhoršeného vidění stav sítnice. U vysoké krátkozrakosti, kterou jste měla před implantací čoček AcrySof došlo ke ztenčení sítnice v centrální části - tzv. žlutá skvrna. Při tomto ztenčení dochází k poškození fotoreceptorů (čípků a tyčinek) a poklesu zrakové ostrosti zejména při čtení a pozorování detailu. U některých krátkozrakých očí může být toto ztenčení doprovázeno vznikem tzv. neovaskulární membrány s následným otokem sítnice. V takovém případě je vhodná léčba anti-VEGF preparáty.

Související recenze a zkušenosti

Spokojený/á

Velice musím pochválit individuální, vstřícný a milý přístup jak paní doktorce Zdeňce Maškové, tak celému kolektivu Neo Vize. Po 50 letech vidím, to co jsem před tím bez brýlí viděla velmi špatně. Na dálku brýle nepotřeb... Více 

1 Like  

Korekce očních vad nitroočními zákroky - Související videa

Doktor ve Vašem okolí