Dobrý den. Je mi 44 let a před čtrnácti dny jsem byla na operaci levého oka katarakty. Už od druhého dne co mi sundali náplast jsem viděla z pohledu rovně dobře. Ale v levém rohu rozmazaně, občas takové blikání. Když se podívám doprava, tak vidím uprostřed jakoby oblouk duhovky. Vidím špatně periferně a jelikož jsem řidička z povolání docela mi to vadí. Upraví se to ještě? Jestli to je ten otok? Děkuji
Dobrý den, dejte tomu čas. Zřejmě se bude jednat o tzv. vedlejší fotopické fenomény. Zjednodušeně řešeno jsou to stíny od čočky při dopadu bočního osvětlení. Mozek se to časem naučí odblokovat a nevnímat. V 71 % případů to zmizí do 2 měsíců. A do 6 měsíců až u 99.8 % pacientů. Když by tomu tak nebylo, tak jsou možnosti jak to vylepšit.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika
Dobrý den, po operaci šedého zákalu v 2/2018 vidím jedním okem stále světelné oblouky čočky. Lékař mi včera předepsal kapky na zelený zákal Fotil, také brýle s 0,75 dioptriemi a v 2/2019 mám kontrolu. Co byste mi poradil? Děkuji za odpověď. Jiřina
Dobrý den, po operaci šedého zákalu v 2/2018 vidím jedním okem stále světelné oblouky čočky. Lékař mi včera předepsal kapky na zelený zákal Fotil, také brýle s 0,75 dioptriemi a v 2/2019 mám kontrolu. Co byste mi poradil? Děkuji za odpověď. Jiřina PV
Dobrý den pane doktore,jsem po operaci LO šedého zákalu,s okem vidim dobře,ale pociťuji slabé blikání jakoby kolísání obrazu. Vymizí to časem a kdy? Mám retinopatii nedonošených,riziko odchlípení sítnice. Děkuji za odpověď Michal
Dobrý den,
nějakou dobu může trvat, než se vidění usadí. Blikání může být způsobeno buď drobným chvěním čočky v oku anebo jak již bylo uvedeno výše v diskusi, vnímáním vnějšího okraje umělé čočky. Je to tedy neškodné a během maximálně několika měsíců by mělo vymizet.
Dobrý den,
pokud i po několika měsících potíže nemizí, může pomoci brýlová korekce (i v případě, že se jedná o zcela minimální dioptrickou vadu). Pokud ani to nemá efekt, lze provést chirurgický zákrok - buď nepatrně změnit polohu čočky v oku, přidat do oka ještě jednu čočku anebo provést kompletní výměnu čočky za jinou.
Vynikající operace obou očí zasažených šedým zákalem dne 15.2. a 22.2.2021 ve VISUS Náchod = VIDÍM. A panu profesorovi jsem velice vděčný za velice profesionální, lidský přístup k jednasedmdesátiletému pacientovi
Dne 23.09. 2020 proběhla operace a od rána 24.09. 2020 vidím na to oko jako rys ostrovid . Děkuji kompletnímu týmu za skvělou práci i přístup ke všem pacientům , nejen k mé osobě. Pan docent PAŠTA mi pomohl už v roce 200...Více
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Operace šedého zákalu (fakoemulsifikace). Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.