Domestos v oku

Domestos v oku

kp89  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,
včera večer mi při čištění koupelny vlétla kapka Domestosu do oka. Nejprve jsem nepociťovala žádné pálení, takže jsem oko ani nevyplachovala a přepokládala, že se jednalo jen o vodu.
Přes noc však oko oteklo a hodně z něj "teklo". Ráno jsem viděla poněkud rozmazaně, oko jsem trochu vypláchla vodou a přes den se otok zlepšil. Stále však trochu řeže a je ve vnitřním koutku červené, v koutku vycházejí červené žilky.
Mohlo dojít k nějakému závažnějšímu poškození oka, nebo by se již projevilo horším způsobem? Oční lékař nebere telefon, pravděpodobně má dovolenou.

Děkuji,

Kamila
MUDr. Jiří Paděra - Perfect Clinic  |  Basic member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 13 odpovědí
  • 280 Likes
Dobrý den, trochu Váš dotaz nechápu,. Pokud nastane podobná situace je podle mě normální ihned navštívit pohotovostní službu na jakémkoliv nemocničním zařízení kde je oční oddělení. V případě, že jste že Prahy, tedy všechny fakultní nemocnice. Tady asi platí, že čím dříve, tím menší poškození může nastat. dr.Paděra
MUDr. Jana Mikšovská  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha, Brno
  • 18 odpovědí
  • 15 Likes
Dobrý den,
mohlo dojít k poškození epitelu Vaší rohovky a ke zvýšenému riziko infekce rohovky. Proto Vám doporučuji navštívit očního lékaře k vyloučení postižení rohovky a ev. nasazení antibiotické léčby.
S pozdravem.

MUDr. Jana Mikšovská