Chalaseon-léčba před zákrokem

Chalaseon-léčba před zákrokem

anaj9  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, koncem ledna mi byla provedena extirpace chalasea. Postupně mi začalo víčko opět natékat, mám bolestivý červený otok téměř přes půl horního víčka, na novou extirpaci jsem objednaná na 23.6. Opět kapu Sulphacetamide a Matrixol mast. Je to nepříjemné, bolestivé a na oko špatně vidím. Prosím o radu jak mám postupovat v léčbě, než mi bude proveden opět výkon. Děkuji. Jana Fialová
MUDr. Lenka Ottová  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Šumperk
  • 42 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,
dle mého soudu je zvolený postup léčby správný,každý zánět, i ječné zrno,což je zánět mazové žláuzy víčka ,potřebuje k zahojení čas a může se kdykoli opakovat.
MUDr.Kateřina Šinclová
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Jano Fialová,
pokud tato kombinace léčiv nezabírá, zkuste jinou kombinaci (příklad
spersadex a popřípadě nějaké lokální antibiotikum). Byla tu ještě jedna možnost,obrátit se na nějaké jiné pracoviště, zda by Vás neodoperovali dříve. Nevím odkud jste, ale třeba na aší klinice, jsme schopni Vám tento zákrok udělat do tří dnů.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty a obchody:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  • 3 odpovědí
Děkuji za nabídku, jsem z Plzně, takže trochu z ruky. Včera už jsem to nemohla vydržet a lehce jsem na víčko zatlačila, zrno prasklo, vyteklo něco hnisu a krve, ale ulevilo se mi. Teď tam mám sice stroupek, ale vidím a nebolí, mám pořád dávat Maxitrol mast?

Reakce na anaj9

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
ano, nadále dávejte maxitrol, aby se předešlo případnému zánětu. Termín zákroku ale nerušte, vzhledem k tomu,že se Vám zrno udělalo již opakovaně, je nutné odstranit takové pouzdro, v kterém se tento hnis tvoří. Jinak se za nějakou dobu může stav opakovat.

s pozdravem

Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

zdenek  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, trápí mě vlčí zrna od roku 2007 nemužu se toho zbavit, samé mastičky kapky nahřívání vyřezávání a zrna se mi dělaji stale třeba i tří na jednom oku najednou už nevím co s tím úplná beznaděj. Už to nejde vydržet nemůžu dělat nic. Jsou nějaké varianty, jak se toho zbavit napořád? Děkuji za radu Zdeněk

Reakce na zdenek

• 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den Zdeňku,

vlčí zrna, tedy zánět meibonské žlázky, je způsoben kombinací faktorů mezi něž patří mastná pokožka, přetěžování očí, hormonální disbalance a insuficience imunity. Prevencí je snížení těchto rizikových faktorů. Doporučil bych Vám zvýšenou hygienu očí, zejména okrajů víček. Například si můžete vzít vatovou tyčinku a přejíždět okraj víček borovou vodou nebo dětským šamponém. A pokud nosíte brýle jejich přeměření, popřípadě cítíte-li, že vidění není ideální tak vyšetření zraku. I nevyhovující nebo nedostatečná korekce může mít určitý vliv.

Zárověn se doporučuje užívat vitamíny skupiny B.

s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Nikolasgorol  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den chtěla jsem se zeptat na věci zrno mám jít na zákrok ale mám panicky strach. Chi se zeptat jestly buzu požádat o celkovou narkózu
  • 3 odpovědí
Dobrý den, jsem pátý den po opakované extirpaci chalasea, na víčku mám lehký otok a stroupek, přesto na postižené oko vidím daleko hůře (než před první extirpací leden 2011). Často musím oku ulevovat, tím, že si na něj dávám obklad (Aloe vera emerg.spray). Též celkově se cítím unavená a ne zcela ve své kůži. Nevím, zda to s tím souvisí. Také bych prosila radu, zda mám pořád mazat Maxitrol (s přestávkou ho užívám asi 3 měsíce). Děkuji předem za Váš názor. Jana Fialová
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Fialová,

zkuste na 10 dnů vše vysadit (včetně Aloe very). Pokud se jedná o alergickou reakci, vše by se upravilo. Kontrola by v tomto případě byla vhodná tak po 14 dnech. V případě přetrvávání vašich symptomů, nebo zhoršení stavu po vysazení, bych doporučil návštěvu na Našem pracovišti dříve, protože z dlouhodobého užívání glukokortikoidů (jsou součástí maxitrolu) se mohlo vyvinou i přidružené onemocnění tzv. sekundární glaukom.
s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

rosien  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli zákrok bolí nebo je jinak nepříjemný a za jak dlouho po zákroku se to místo asi zahojí? Děkuji moc.
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
samotný zákrok nebolí, okolí je totiž nejdříve umrtveno injekčně podaným lokálním anestetikem. Tato injekce je nepříjemná, ale dá se bez problémů vydržet. Až je místo znecitlivěno, víčko se otočí a řez se tak provádí z vnitřní strany víčka (není žádná jizva a rána se ani nešije). Oko je pak může být cca dva dny mírně zarudlejší a budete aplikovat do oka mast. Mat se dává 3x denně po 5 dnů (uprostřed dne si toho tedy může někdo všimnout), ale jinak nikdo nic neuvidí. K celkovému zhojení rány dojde tak po týdnu.

Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

Nikolasgorol  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám vlčí zrno. Hrozí mi operace ale moc se bojím kde se provádí celková narkóza dekuji
Katka  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.
Můj dvouletý syn má už podruhé vlčí zrno, v prvním případě ale na druhém očičku. Minule se mu ztratilo samo a zákrok jsme zrušili, teď se mi taky zdá,že se mu to lepší,má být ale přeočkovaný Prevenarem, může mít očičko nějaký vliv na očkování,nebo naopak? Muže se očkovat?
A ještě bych potřebovala vědět jak dlouho v kuse můžu mazat ophtalmo-framykoinem a jaká musí být pauza do dalšího mazání. Děkuji Katka.
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
na očkování to vliv nemá, ale přesto o tom informujte lékaře provádějícího očkování. Léčba o-framykoinem by neměla probíhat déle než týden, ovšem pokud si to onemocnění vyžaduje je možné ho aplikovat déle. A jelikož se jedná o lokální antibiotikum není přestávka nezbytná, pouze v případě výskytu nežádoucích účinků (př. alergie) je nutné přerušit léčbu a ošetřující lékař napíše jiný lék.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Zuzana  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
v pondělí jsem byla na zákroku, vše v pořádku, jen jsem nedostala žádnou mastičku ani nevím, jestli mám jít na kontrolu, můžete mi prosím poradit? Děkuji, příjemný den.
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
z profilaktických důvodů by bývalo vhodné pozákrokovou léčbu doplnit o antibiotickou mast (př. oftalmoframykoin). Jelikož jste do oka doteď nic neaplikovala, tak doporučuji zajít na kontolu během zítřka nebo pátka. V případě, že bude vše ok nejsou již další kontoly nezbytné.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
email: XXXXXXXXXXXXXX
Zdenka  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, od října 2011 trpím chronickým chalasiem. Už mám za sebou dva chirurgické zákroky a byli mi odstraněny 4 vlčí zrna a po druhém zákroku se mi opět vrátily. Už jsem objednaná na další zákrok, ale mám obavu, že se mi to bude vracet neustále. Už nevím, co dělat. Oko si každý den čistím borovou vodou, dávám teplé obklady.
Díky za radu
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
léčbu můžete doplnit o vitamíny skupina B a dále je vhodné se vyvarovat stresu. Pokud se léčíte s nějakým kožním onemocněním (př. acne rosacea nebo nějakým typem dermatitidy) je při recidivách doporučováno celkové podávání antibiotik k přeléčení.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
email: XXXXXXXXXXXXXX
Veronika  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer,
naše dcera (necelé 3 roky) má již měsíc vlčí zrno na spodním víčku oka. Vůbec mi nepřijde, že by ji to nějak omezovalo, samotná boulička jí nějak překážela či svědila. Očíčko si nemne, nestěžuje si na bolest. Boulička je po celou dobu stejná, nezvětšuje se, ale ani nezmenšuje. Pan doktor nám doporučil odstranění zrna chirurgickým zákrokem v celkové narkóze, jiná paní doktorka ale tvrdí, že by ještě klidně měsíc nebo dva počkala. Mohu se prosím zeptat, jaký je Váš názor, zda je ještě šance, že se zrno samo vstřebá a zmizí? Nemám z té narkózy úplně dobrý pocit,sama bych raději počkala a zkusila teplé obklady, vitamín B (to nám nikdo neporadil, až nyní jsem zjistila z internetu). Ovšem pokud je šance na samovstřebání zrna minimální, pak asi nemá cenu čas prodlužovat.
Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
šance na samovstřebání je nepatrná. Když nemá problémy, tak je se zákrokem možné ještě vyčkat a celkovou narkózu tak oddálit (i když je velmi krátká). Vitamin B pomáhá předcházet vzniku. V případě chonického zrna již neočekávejte zlepšení.

Oční klinika OFTEX

Související zákroky