Bolest kořenového kloubu palce na ruce po nárazu

Bolest kořenového kloubu palce na ruce po nárazu

radka73  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, před měsícem jsem si narazila palec pravé ruky o svou nohu, chtěla jsem plácnou psa, ale ten mi odskočil. 2 dny jsem s ním nemohla vůbec hýbat. Byl nateklý a hodně boletivý. Pak se to zmírnilo.
Stále mě bolela vnější strana palce při pohybu - odemykání, šroubování víčka a především při znakování. Jsem neslyšící a ruce jsou pro mě komunikačním nástrojem. Byl omezený pohyb. Palec nesevřu do dlaně. Šla jsem k ortopedovi tento týden. Rengen byl negativní. Dostala jsem modrou ortézu na palec k zápěstí. A mám aplikovat fastum gel a 14 dní šetřit. Bohužel i v ortéze mě při pohybech bolí - třeba při řazení v autě, při psaní - jsem pravák a úraz se mi stal na pravé ruce. Stahla jsem si ho navíc obinadlem a celý ho dala do ortézy. Není to nijak lepší. Myslíte, že bude táto léčba účinná? Nebo to bude jen zabitých 14 dnů?
MUDr. René Moster CSc  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Brno
  • 11 odpovědí
  • 4 Likes
Zdravím,
pokud jsou s palce problémy, zajděte za Vaším lékařem, jen ten Vám může nejlépe posoudit Váš stav a doporučit nejvhodnější postup
prim. Moster, Revmacentrum
  • 3 odpovědí
V případě, že rentgen byl na zlomeninu negativní, může tam být něco špatně s kloubním pouzdrem? Nebo to chce čas? Nechci zase lékaře obtěžovat.

Reakce na radka73

MUDr. René Moster CSc  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Brno
  • 11 odpovědí
  • 4 Likes
Zdravím,
pokud by bylo něco s kloubním pouzdrem je léčba fixací ortézou 3-5 týdnů
Léčba tedy je správná
prim. Moster, Revmacentrum
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, naražený palec nevyléčíte za 2 dny, je třeba dbát pokynů lékaře a být trpělivá. Dodržovat klidový režim a nosit ortézu v předepsané době, ať si nezaděláte na komplikace.
S pozdravem
  • 3 odpovědí
No jsem skeptická. Měla jsem palec v ortéze 3 týdny. Dala jsem tomu ještě týden čas a je to pořád stejné. Některé činnosti jsou pro mě s palcem nemyslitelné. Ždímání hadru s palcem je nemožné, odemykání atd...Používám druhou ruku, nebo nepoužívám palec. Ale třeba lehké stříhání papíru, nehtů problémy nedělá. Stříhání větví už nemožné. Na fotografii je bolestivé místo.

Reakce na radka73

MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, a dělali Vám kontrolní rentgen? Jestli byl v pořádku, možná by pomohla rehabilitace - pod vedením fyzioterapeuta.
S pozdravem

Reakce na MUDr. Táňa Andreasová

• 3 odpovědí
Kontrolní rentgen? Při prvním ošetření mi dělali rentgen na vyloučení zlomeniny. Ten byl negativní. Stále mám pohyblivost omezenou, protože to bolí. V tom místě, kde je šipka, tak tam mám menší bouličku a ta je na dotek bolestivá.
Na rentgenu jsou vidět jen kosti, dá se udělat diagnostika jinak než rentgenem? Zda není poškozena chrupavka, nebo vaz?