Bolest na špičce loktu

Bolest na špičce loktu

pexeso  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den
Mám potíže s bolestí na vnitřní straně loktu na té kůstce,která lehce vičnívá.Myslím si ,že to mám s přílišné zátěže při trénování shybů.Bolest přetrvává asi 14 dnů.Přestal jsem cvičil,ale výrazné zlepšení nepocituji.
Děkuji za radu
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
zřejmě se jedná o počínající golfový či oštěpařský loket. Jde o zánět ohýbačů prstů a zápěstí.
prim. Moster, Revmacentrum
pexeso  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den
Děkuji za Vaši reakci,opravdu si myslíte,že by bolest na lokti mohla souviset se zánětem ?Jsem aktivní sportovec se zaměřením na skalní lezení.Ted trénuji v tělocvičnách na umělých stěnách.Píšu to, aby jste to ještě lépe pochopil a přiznávám,že jsem už pár zánětů měl,ale spíše přímo na prstech.
Jakou by jste mi prosím poradil léčbu.
Předem Děkuji

Reakce na pexeso

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
to je právě ono. Doporučuji léčbu vysokoenergetickou rázovou vlnou, případně plazmaterapii.
prim. Moster, Revmacentrum / Centrum léčby rázovou vlnou

Reakce na pexeso

MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
je to přesně tak, jak píše kolega. Jde velmi pravděpodobně o úponovou bolest ohybačů ruky a prstů. Když tak visíte na stěně, jaképak si myslíte , že jsou za to dopovědné svaly ? XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Zkrátka jste si přivodil entezopatii v důsledku dlouhodobé kontrakční zátěžě. Řešení :: počkat až to odezní nebo so obraťe na fyzioteraputa , který vás naučí postižené svaly protahovat.

Reakce na pexeso

Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den, pokud děláte lezení jako sport, tak námaha svalů předloktí je vysoká a může se entezopatie na začátku nebo konci(zápěstí nebo loket) svalů objevit.
Účinná terapie je rázová vlna nebo vysokovýkonný laser, může pomoci i cvičení nebo protizánětlivá mast.
Rozhodně bych zašel k ortopedovi a nechal si poradit
tom  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
Pane prim. Moster mohl bych se Vás zeptat...v děství jsem jsi zlomil venkovní zlomeninu v zápěstí a jedna kost ta menší asi 4cm mi chybí,takže zápěstí mi drží na jedný kosti a tím pádem co jsem starší mám velký problémi pohybem mám 3stupen atrozi...mohl byste mi říct,jaký doktor by mi poradil?
Děkuji za odpovět...Demeter

Reakce na tom

MUDr. René Moster CSc  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Brno
  • 11 odpovědí
  • 4 Likes
Zdravím, Tome,
úbytek té menší kosti (kost loketní) nevadí, loketní kost není nosná, veškerá kloubní plocha je na kosti vřetenní.
Problém je ale artróza. Pokud se nedaří stav zvládnou léčivy, byly by vhodná operace.
V tomto případě doporučuji se obrátit na doc. Pecha nebo prof. Popelku na I. ortopedické klinice FN Motol.
S pozdravem a přáním jen všeho dobrého v novém roce,
prim. MUDr. René Moster, CSc.
anonym  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 3 odpovědí
Z toho co jste napsal,je téměř istí, že se jedná o tzv. oštěpářský loket.V podstsatě jde o shodný pro bůlem jak tzv. lokte tenospový, ale jedná se bolestivost v místě úponu svalů ohybačů lokte i zápěstí.Pokud jste sám aktivní sportovec,tak mohu doporučit 2 RADY. Nechtse se nejprve vyšetřit na ortopedii, poku se diagnosa potvrdí, potom je nejvhodnější rada. apůlikovat loklaně tzv. rázovou vlnu, následně je ale nutnýi adekvátní klid.režim, to znační cca 4-6t bez větší fys.zítěže lokte
Pokud jste z okolí Zlína, můžete se objednat u nás - zdravím milan krejčí
info@ortopediezlin.cz tel.577 437 149