Fixovaná hrudní kyfóza

Fixovaná hrudní kyfóza

chalinka  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
Dobrý den,Chtěla jsem Vám napsat a zeptat se.Problémy se zády mám již od dětství-dospívání,ale to jsem chodila pouze na rehabilitaci,při dotazu jestli bych nepotřebovala korzet mi pan doktor řekl,že to zatím nepotřebuji. v 19 letech jsem na vlastní žádost jela do Brna na konzultaci a tam mi řekli,že jsem měla mít korzet,ale bohužel teď že už mi nepomůže.Dnes je mi 32let,bolesti zad-hrudní páteře mám dost časté a čím dál větší.Lékařka mi vždy píchne injekci od bolesti a dá prášky mydocalm,nyní mě píchne v zádech při každém nádechu a tlak v hrudní páteřií mám neustále.Šla jsem k ortopedovi a ten se zděsil při pohledu na moje záda. Přepíšu Vám zdravotní záznam. Bolesti T páteře leta,nyní více,jdou do hrudi,běžná léčba bez efektu
klin:výš T kyfosa,výrazně,fixovaná,radik dr není
RTG T páteře:kyfosa 57,ostře angulovaná,ve vrcholu klín asi T8 14 stupňu,dolní krycí plocha se schmorl uzlem
odeslána na rehab k LTV,magnet,parafín,ko za měsíc.
Chtěla jsem se zeptat zda se i toto dá operovat-vyztužení páteře aby se mi více nebortila,nebo něco podobného.Moc Vám děkuji za odpoveď.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
Váš stav bych konzultoval na Ortopedické klinice Fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích, tedy na pracovišti, které se speciálně věnuje chirurgickému léčení postižení páteře.
Mnoho zdaru!
prim. Moster, Revmacentrum
Eva H.  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, taktéž jsem v mládí prodělala Scheuermanna, korzet jsem nosila dva roky. Nepomohl, ba naopak. O svou diagnózu se raději dělit nebudu. Nezvednu své 9 měs. dítě, ležím a léky nezabírají. Neustále poslouchám o tom, jak mi není pomoci, přičemž již v dětství mi onu operaci slibovali...otázka zní, jak se přes všechnu birokracii, kdy člověka všude odbyjí, dostat právě na kliniku v Brně, když i tam se bez doporučení člověk objednat nemůže...děkuji za radu...S autorkou chalinkou cítím, protože tak jak někteří tvrdí, že s tímto problémem nemůžou bolet záda, protože hravě přeci stačí cvičit, tak můžu jen potvrdit, že tato vleklá chronická bolest je opravdu ničivá...o psychice za ta léta už ani nehovořím...
fuler  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, já také nosil korzet 3 roky. A vůbec mi nepomohl. Páteř se mi pořád bortila, ale nikdo mi nebyl schopen říct proč. A zašlo to tak daleko až mi poslali do Prahy na Vinohrady a tam mi dali na výběr, buď náročná operace nebo bych se za pár let nepostavil na vlastní nohy. Tak sem si řekl, že to nějak přežiju. Bylo to strašné, ale dá se to přežít. Nyní jsem půl roku po operaci a musím říct, že mi to dost pomohlo. Akorát jediná věc, která mě pořád trápí je hrudní kyfoza. Chodím na rehabilitace, do bazénu, cvičím každý den a pořád nic. Zajímalo by mě jestli se to dá řešit operací a jak je to náročné...