Otok po operaci hallux rigidus

Otok po operaci hallux rigidus

ája  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den,před 7 týdny jsem podstoupila operaci hallux rigidus fixací pomocí dvou šroubů. Nyní již našlapuji na celou nohu, ale palec je stále ještě zarudlý a noha od kolene dolů oteklá. Chtěla bych znát názor, zda je to po 7 týdnech od operace normální a za jakou dobu mohu počítat s opadnutím otoku. V současné době se neobuji do žádné boty, jen do pantoflí.
Děkuji za odpoveď
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
otok v jisté podobě může přetrvávat až půl roku po operaci. Určitě bychom Vám doporučili nohu ledovat, polohovat do vyšších poloh a případně navštívit doktora, aby Vaši konkrétní situaci znovu posoudil a případně Vám doporučil určitou formu fyzioterapie.

S pozdravem
Bc. Tereza Bezděková
Monika  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Prosim, zajima mne jestli ortezu na noc sundavat.Teprve necele 2 tydny po operaci..porad to natika
Iva
Iva  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jaký je pooperační stav po operaci Brandes-Keller u Hallus rigidus.Jsem 3 měsíce po operaci,palec při chůzi bolestivý nedolehne na zem,není blimbavý,ale je bolestivý u každého kroku.Tím,že nedolehne těžce se zapojuje do kroku.Sice již obuji boty,ale je to utrpení,v palci začne píchat a škubat i po zutí obuvi ještě tak 2 hodinky.Hybnost 20 stupňů ,pořád trochu oteklý ,večer víc.Děkuji za odpověď
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, odpově na vaši otázku bych hledala v účelu lékařského zákroku. Cílem operace je odstranění prominující hlavice 1. metatarzu a korekce valgozity palce za účelem snížení tlaku v nošené obuvi, odstranění bolesti během pohybu palce a zlepšení komfortu. Ve vašem případě je na místě vhodně volená rehabiliace, kterou můžete upravit otok a zvýšenou bolestivost pooperačně. Nutná je péče o jizvu a mobilizace periferních kloubů nohy. Jak na to by vám měl poradit fyzioterapeut.
S pozdravem Mgr. Hana vašíčková

Reakce na GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice

Iva
Iva  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den.Děkuji za odpověď.Jizvu mám krásnou nejde skoro ani viděť.Rehabilitace jsem žádné neměla jen sem sama cvičila ohyb palce nahoru a dolů.Již jsem začala chodit do práce,protože se nic u lékaře nedělo jen jednou za měsíc na kontrolu,po operaci jsem neměla ani drát ani dlahu.mám pocit ,že se šoupe kost o kost někdy to jde i slyšet.Operace byla proto,že byla zaniklá kloubní chrupavka a palec byl nepohyblivý a bolestivý.Při poslední kontrole mi jen lékař řekl,že to není dobrý a kdyby mě to začalo bolet víc než to bolí,že by znovu operoval,ale do zprávy nic takového nenapsal.Děkuji
petr  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
nevím, zda můj předchozí dotaz odešel, tak to zkusím ještě jednou.
Jsem 5 týden po operaci halux rigidus/breviační chevron osteotomie/
noha v oblasti rány a v nártu je i přes ledování stále stejně oteklá,
je to v tomto stadiu normální a má na snížení otoku vliv reha?
Děkuji
Hana  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mohu se zeptat jak jste spokojená s vyřešením problému touto operací?? Je mi teprve 40 a nabízejí mi stejnou variantu. Děkuji moc za odpověď.. Hana
Anděla9  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, jsem na to stejně jako Vy, už jste po operaco, nebo jste našla jinou variantu?
Renata  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Je mi 43, od malá jsem měla kostky na obou nohách, nemohla jsem v pozdějším věku vydržet v uzavřených botech jen v pantoflich, nedej bože túra výlety, rozhodla jsem se pro operaci, jsem 3 dny po operaci jedné nohy, pravda první den katastrofa, teď do toho zánět, ale doufám, že to pomůže a budu moc opět normálně chodit v botech. Mám tam i šrouby, jen hold je třeba to řešit dříve, než když už vám musí dávat šrouby a máte celou nohu rozřezanou a pak trpíte jak kůň!!
Zdenka  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, jsem po operaci 2 měsíce(7.3.2023)..operace a vše v pořádku, nic mě nebolelo, ale ted mě noha začala otékat a mám pocit malé kůže na chodidle:(