Ztuhlé koleno 6 let po plastice
Dobrý den pane doktore,je mi 27let,jsem 6let po plastice zkříženého vazu,hodně sportuji(volejbal, squash), bruslim a lyzuji,zatim jsem neměla s kolenem větší problémy,ale nyní aniž bych si byla vědoma,že jsem při volejbalovém zapase špatně stoupla nebo si podvrtla koleno,mi do dvou dvu koleno ztuhlo,pod kolenem se mi udělalo malé jelítko a chůze není až tak bolestivá spíše mi připadá,že je to stáhlé,nechce to povolit při propínání a dřepnout si taky nemohu.Mohl by jste mi poradit co s tím?předem moc děkuji.
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
podvrtnutím kolenního kloubu s objevením se "malého jelítka" vznikl v největší pravděpodobnosti nitrokloubní krevní výron. To odpovídá i nemožnosti plného pohybu. Doporučuji se nechat vyšetřit na odborném pracovišti, které po klinickém a s výhodou ultrazvukového vyšetření zjistí příčinu a navrhne léčbu. Neradím odkládat.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
podvrtnutím kolenního kloubu s objevením se "malého jelítka" vznikl v největší pravděpodobnosti nitrokloubní krevní výron. To odpovídá i nemožnosti plného pohybu. Doporučuji se nechat vyšetřit na odborném pracovišti, které po klinickém a s výhodou ultrazvukového vyšetření zjistí příčinu a navrhne léčbu. Neradím odkládat.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
- 4 odpovědí
Dobrý den, jsem přesně 8 měsíců po operaci PZV. Koleno je stabilní a už normálně dělám aktivity, které jsem dělal před zraněním. Jsem aktivní fotbalista a už normálně hraji bez problémů akorát, že se ještě trochu vyhýbám soubojům jinak bez problémů. Mám ale jiný problém, vždy po tréninku mi koleno ztuhne a když ho chci propnout nebo pokrčit tak je to hodně bolestivé, to stejný i když dlouho sedím nebo když se ráno vzbudím. Chci se zeptat jestli to pujde nejakymi cviky dostat do původního stavu jako před operací a nebo jestli se to čsem zlepší samo. Děkuji za odpověď a rady.
- 2 odpovědí
Dobrý den!
Jsem 3 týdny po plastice předního křížového vazu a provedené mozaice chrupavky. Chodím o FH již bez ortézy. Koleno je bez otoku, jizvy klidné. Jediný problém mám ten, že koleno ohnu je do 3O st. Již 2 týdny rehabilituji pod vedením RHB setry. Mám obavy, že koleno se nelepší a zůstává ztuhlé. Sestra je nekomunikativní a nevím co cvičit pro zlepšení ohybu. Děkuji Kořízková
Jsem 3 týdny po plastice předního křížového vazu a provedené mozaice chrupavky. Chodím o FH již bez ortézy. Koleno je bez otoku, jizvy klidné. Jediný problém mám ten, že koleno ohnu je do 3O st. Již 2 týdny rehabilituji pod vedením RHB setry. Mám obavy, že koleno se nelepší a zůstává ztuhlé. Sestra je nekomunikativní a nevím co cvičit pro zlepšení ohybu. Děkuji Kořízková