Bolesti po UNI TEP
Dobrý den, již jsem se zde jednou dotazovala na bolesti po UNI TEP kolene. Jsem více jak 4 roky po operaci, s přetrvávajícími bolestmi operovaného levého kolene, bolest jde i do holeně. Nyní se léčím s ostruhou na patě pravé nohy a bolest kolene se zhoršila, zřejmě odlehčováním si od bolesti paty druhé nohy. Mám i bolesti bederní páteře a kyčlí, které si myslím souvisí s problémem dolních končetin, protože při chůzi se "kolíbám jak kačena". Dle mého ortopeda je koleno podle RTG v pořádku, mám to vydržet jak nejdéle to půjde, další operaci nedoporučuje, protože bych mohla mít problémy stejné, ne-li horší. Rozhodla jsem se změnit ortopeda, abych se dozvěděla i názor jiného odborníka, zda je skutečně s kolenem vše OK. Nevím, zda mohu požádat o jiné než RTG vyšetření, které by detailněji zjistilo, kde je problém. Dle mého názoru asi něco skutečně v pořádku není. Připadám si už jako hypochondr,ale na nohách vydržím 2 hodiny s bolestmi, bolest mě omezuje v hledání si vhodného zaměstnání i v aktivním osobním životě. Můj stav mě již vyčerpává i psychicky. Prosím o radu a děkuji za odpověď. Jarka
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
nechal bych to na kolegovi, kterého budete kontaktovat. Jako odborník by sám měl vědět, jaká vyšetření Vám navrhne.
prim. Moster, Revmacentrum
nechal bych to na kolegovi, kterého budete kontaktovat. Jako odborník by sám měl vědět, jaká vyšetření Vám navrhne.
prim. Moster, Revmacentrum
- 1 odpovědí
Dobrý den přeji.
Manžel je bývalý železný muž, maratonista apod. Aktivně do svých 55 let. Dnes má 74 roků a udržoval se až do operace plaváním. 4 x týdně si odplaval 1.5 km v čase 40 min. Bere 17 let warfarin, po těžkém úrazu. Nikdy nebyl nemocný. Teď po operaci má otok a nemůže koleno ohýbat, protože je to bolestivé. Manžel není žádná pápěrka, vydrží hodně a je tvrdý. Ale toto nezvládá. Personál ho za to cepuje. Myslím si, že mu byla nasazena hned v počátku na cvičebním stroji příliš vysoká flexe - 56 °. Kvik test má 1,3. Před operací se držel na hodnotě 2,6. Medikamentózně je ošetřen.Co s tím? Tam, kde je otok, je slabší výživa. Bojím se, aby nevzniknul ještě větší problém. Uvažovali jsme o Wobenzynu, ale zatím má nasazeno dost léků - asi by to nebylo to pravé ořechové.
Můžete mi poradit?
Děkuji za spolupráci a zdravím
Jiřina Polánková
Manžel je bývalý železný muž, maratonista apod. Aktivně do svých 55 let. Dnes má 74 roků a udržoval se až do operace plaváním. 4 x týdně si odplaval 1.5 km v čase 40 min. Bere 17 let warfarin, po těžkém úrazu. Nikdy nebyl nemocný. Teď po operaci má otok a nemůže koleno ohýbat, protože je to bolestivé. Manžel není žádná pápěrka, vydrží hodně a je tvrdý. Ale toto nezvládá. Personál ho za to cepuje. Myslím si, že mu byla nasazena hned v počátku na cvičebním stroji příliš vysoká flexe - 56 °. Kvik test má 1,3. Před operací se držel na hodnotě 2,6. Medikamentózně je ošetřen.Co s tím? Tam, kde je otok, je slabší výživa. Bojím se, aby nevzniknul ještě větší problém. Uvažovali jsme o Wobenzynu, ale zatím má nasazeno dost léků - asi by to nebylo to pravé ořechové.
Můžete mi poradit?
Děkuji za spolupráci a zdravím
Jiřina Polánková
- 3 odpovědí
Pokud to má být dotaz směřovaný ke mě tak radím to co pomohlo i mě a to dokonale si prostudovat Edgara Cayce třeba tu jeho "100+1 pro zdraví a krásu".Potřebujete jen pružné obinadla a arašídový,olivový a ricinový olej.Stovce lidí už jsem tak odepisoval ani jednou se už nikdo neozval asi 100% úspěch nebo ne? K O
- 355 odpovědí
- 6 Likes
prosím Vás , a ten olej, to se maže, nebo pije?