Operace haluxu a plochonoží
Dobrý den, mám dotaz, jsem od ledna 2012 po operaci haluxu a plochonoží v jednom.Přesto, že můj ortoped tvrdí, že je vše v pořádku, já to tak necítím. Noha stále dost bolí při došlapu, dá se říct víc, než před operací.Pocitově není "noha zcela moje" tedy snížená citlivost.Nosím jen kvalitní polokecky s vložkami na otisk a na doma ortopedické pantofle, přesto mám problém vydžet déle na nohou to je asi po 2 hod. Je mi 56 roků a nemám nadváhu.Prosím o radu, zda je to normální stav, případně kam se obrátit o pomoc. Jsem z Plzně. Děkuju Hana Z.
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,lze poradit až když budeme znát typy operací, které byly dělány.
prim. Moster, Revmacentrum
prim. Moster, Revmacentrum
- 1 odpovědí
Dobrý den,mám ten samy problém co pacijentka.Jsem sice o skoro 10 let starší,mam TEP obou kyčel.kloubu a TEP pravého kolene.Operace byla provedena v cervnu letošního roku a dodnes mám velké problémy s chůzí a hlavně i s obutím.Hrozím se zimy,při té pantofle neobstojí,poradíte co dělat??? Hana Z.z Mar.Lázní
- 2 odpovědí
Dobrý den,pro dlouhodobé potíže jsem objednaná na operaci deformity palce a klenby levé nohy.Lékař mě vše vysvětlil,jenže mě zaskočilo sdělení,že chodidlo bude asi o centimetr kratší.Prý příští rok mi odoperují pravou nohu a tím se mi chodidla srovnají.Pravá noha mě zatím tak nebolí.Ted váhám jestli mám operaci podstoupit.Můžete mě ,prosím poradit? ¨Mám 65 let,vážím 67kg. Děkuji za odpověd. Jana S.
- 105 odpovědí
- 1 Like
Dobrý den,
plochonoží a deformity palce jsou hlavně důsledkem špatné funkce svalů nohy a tím i změny postavení jednotlivých kostí nohy a jejich deformaci. Pokud nedojde ke změně funkce - práce se svaly, aktivace svalů s podporou kleneb, stáčení nohy při chůzi - i po odoperování se budou mít tendenci deformity vracet. Z mého hlediska je operace kosmetickou záležitostí, která neřeší příčinu.
Doporučuji najít si nejdříve rehabilitaci. Nejlépe takovou, kde pracují se spirální dynamikou. A až při neúspěchu tam se odhodlávat k operaci.
plochonoží a deformity palce jsou hlavně důsledkem špatné funkce svalů nohy a tím i změny postavení jednotlivých kostí nohy a jejich deformaci. Pokud nedojde ke změně funkce - práce se svaly, aktivace svalů s podporou kleneb, stáčení nohy při chůzi - i po odoperování se budou mít tendenci deformity vracet. Z mého hlediska je operace kosmetickou záležitostí, která neřeší příčinu.
Doporučuji najít si nejdříve rehabilitaci. Nejlépe takovou, kde pracují se spirální dynamikou. A až při neúspěchu tam se odhodlávat k operaci.
- 2 odpovědí
Dobrý den,
děkuji za odpověd a za radu.Musím ale říct,že jako jediná rehabilitace jsou mi nabízeny magnety.Trochu a krátce to pomůže,a sitace se opakuje.Ještě jednou děkuji za radu.Jana S.
děkuji za odpověd a za radu.Musím ale říct,že jako jediná rehabilitace jsou mi nabízeny magnety.Trochu a krátce to pomůže,a sitace se opakuje.Ještě jednou děkuji za radu.Jana S.