Operace vbočeného palce
Dobrý den,mám vbočený palec na noze a hlavně kostku,která dorostla strašlivých rozměrů,je to ta na vnitřní straně nohy,ze strany od palce.Zajímaly by mě bližší informace o operaci,jestli je to složité a jestli bych musela po operaci dlouho ležet,anebo...Co potom?Je mi 45let.Nemůžu už obout žádné boty.Mnohokrát děkuji za odpověď. Marcinková.
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
operací deformity palce jsou desítky, každé pracoviště má své postupy a zkušenosti.
Vyberte si dobré ortopedické pracoviště, které Vám komplexně ošetří nohu a ne jen "odseknou kostku".
prim. Moster, Revmacentrum
operací deformity palce jsou desítky, každé pracoviště má své postupy a zkušenosti.
Vyberte si dobré ortopedické pracoviště, které Vám komplexně ošetří nohu a ne jen "odseknou kostku".
- 297 odpovědí
- 12 Likes
Dobrý den, operace se provádí u nás nejčastěji zkrácením základního článku palce. Jako každá operace je i tato bolestivá, rekonvalescence je dlouhá. Noha často bolí několik týdnů a je nutná chůze o berlích několik týdnů až měsíců.
Doporučuji Vám nejprve zkusit terapii rázovou vlnou. Bolestivost palce se po aplikacích cca 6-8 sníží až vymizí (např. klidová bolest), hybnost kloubu se zvýší, otok či "výrůstek" zmenší, zastaví či zpomalí se proces vznikající artrozy v kloubu palce ... regenerace je rychlejší.
Doporučuji Vám terapii rázovou vlnou kombinovat s mobilizacemi drobn. kloubů nohy, stabilizací a cvičením pro aktivizaci svalů, jež mají na starosti správné postavení kloubu.
Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Doporučuji Vám nejprve zkusit terapii rázovou vlnou. Bolestivost palce se po aplikacích cca 6-8 sníží až vymizí (např. klidová bolest), hybnost kloubu se zvýší, otok či "výrůstek" zmenší, zastaví či zpomalí se proces vznikající artrozy v kloubu palce ... regenerace je rychlejší.
Doporučuji Vám terapii rázovou vlnou kombinovat s mobilizacemi drobn. kloubů nohy, stabilizací a cvičením pro aktivizaci svalů, jež mají na starosti správné postavení kloubu.
Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
u pacienta v 45 letech bych neradil přímo operace se zkrácením palce. Resekční operace (se zkrácením)se mohou udělat až terminálně při nejtěžších typech artrózy. Jsou i jiné typy operací. Rovněž tak i aplikace rázovou vlnou u "kostky strašlivých rozměrů" je již mimo indikaci této metody.
Jarní měsíce jsou ideální pro odborné řešení operací vbočených palců na ortopedii.
u pacienta v 45 letech bych neradil přímo operace se zkrácením palce. Resekční operace (se zkrácením)se mohou udělat až terminálně při nejtěžších typech artrózy. Jsou i jiné typy operací. Rovněž tak i aplikace rázovou vlnou u "kostky strašlivých rozměrů" je již mimo indikaci této metody.
Jarní měsíce jsou ideální pro odborné řešení operací vbočených palců na ortopedii.
- 1 odpovědí
Každá noha potřebuje jiný typ zákroku.Já jsem byla na operaci 10.1.2012 a stále jsem v neschopnosti.6.týdnů jsem se musela pohybovat o berlích pouze na jedné noze. Bolest po operaci byla snesitelná.Je mi také 45let a jsem prodavačka,takže nohy potřebuju. Pokud máte nějakou otázku,napište na mail: lachmanice@centrum.cz
- 355 odpovědí
- 6 Likes
ortoped znalý věci vám velmi přesně a jednoznačně odpověděl, k jeho názoru (prim. Moster.) se připojuji. Taky můžete udělat lecos jiného s lecjakým výsledkem.