Otoky nohou, brnění a mravenčení

Otoky nohou, brnění a mravenčení

Ver  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
již asi měsíc mě trápí mírný otok dolních končetin od stehen až po kotníky. V nohách mi brní a mravenčí a stále v nich cítím tlak. Z počátku jsme mysleli že otok vyvolala alergická reakce na lék Nimesil, který jsem užívala a lékař mi předepsal furon na odvodnění a nějaké léky proti alergii. Furon mi trochu pomáhá, ale nemíním ho brát do nekonečna a mám pocit že můj problém to neřeší. Moc prosím o radu a co se může jednat nebo s čím otoky a brnění může souviset, jsem z toho už zoufalá. Děkuju moc za každou radu.
Olma R+,s.r.o.  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 16 odpovědí
parestezie (mravenčení, brnění)v DK budou pravděpodobně jen důsledkem otoků, proto je nutné zjistit jejich příčinu . Ta může být rozmanitá (ledviny, srdce....) a vyšetření je zejména v rukou internisty.
BcD Clinic  |  Basic member  |  Praha
  • 8 odpovědí
  • 1 Like
Otoky dolních končetin mohou mít řadu příčin. Časté jsou cévní důvody (žilní nebo lymfatická porucha). Dále záněty,zatížení srdce nebo ledvin.
Je vhodné provést podrobnější vyšetření a léčbu zacílit na prokázanou příčinu.
S pozdravem
MUDr. Věra Derflová
BcD clinic
XXXXXXXXXXXXXXXX
  • 2 odpovědí
Děkuji Vám mockrát za odpověď. Na internetu jsem se dočetla podobné informace a při návštěvě své obvodní lékařky jsem to chtěla konzultovat přímo s ní. Ta mi ale řekla, že vzhledem k mému věku ( 22 let ) můžeme problémy s ledvinami, játry či srdcem vyloučit a předepsala mi Detralex s tím že mým problémem jsou jistě hluboké žíly a že tento lék musím brát už napořád 2x denně, což mi přijde nesmysl už vzhledem k mému věku. Doktorka ani neprovedla žádné vyšetření, pouze tohle usoudila z příznaků které jsem jí vylíčila a oteklých chodidel.. Myslíte že je tento přístup v pořádku a je možné abych v tak nízkém věku trpěla hlubokými žílami? Předem děkuji za každou odpověď a radu.
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den, postup Vaší lékařky opravdu není správný. Zkuste jiného lékaře, který Vás vyšetří, než užívání léků a pokud doporučí, tak lymfodrenáže či jinou adekvátní léčbu.
S pozdravem Mgr. Renata léblová, fyzioterapeut
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
moc Vám všem děkuju za rady. Dnes jdu potřetí na přístrojovou lymfodrenáž a uleví se mi potom tak na den dva a zase je to zpátky. Spíš opravdu navštívím jiného lékaře a nechám se vyšetřit, aby zjistil pravou příčinu. Nevíte prosím jaký lékař se na tyto problémy specializuje? Děkuji Veronika
olina  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den ma dcera(25let)mela pred 2 lety stejny problem jako dnes,presne ve stejnou dobu.Zacalo ji bolet trochu v krku a dalsi den ji otekly ruce spis prsty a nohy,jakmile ji splaskly zacala se ji olupovat kuze(docela silna vrstva).Zadny lekar si nevi rady,prosla pres revmatologii pres alergie,ale nezjistilo se z ceho se tak stava.Prosim za jakoukoliv pomoc moc dekuji
tereza  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
už od mých 16ti let mám podobné problémy (otoky dolních končetin, převážně nad koleny). V 16ti letech jsem začala užívat antikoncepci, ačkoliv byla nízkohormobální, otoky byly silné. Po domluvě s gynekolegem jsem antikoncepci vysadíla (18 let), otoky se zmírnily, a však ne na dlouho. Ve 20ti letech jsem podstoupila veškeré vyšetření (ledvin, srdce a alergologie v pořádku), docházela jsem i na cévní oddělení, týden jsem se měřila (rozdíl ráno a večer byl cca 3 cm objem), bylo mi však vzděleno, že vzhledk k mému věku není možné, abych tímto problémem trpěla, asi měl lékař na mysli, že si vymýšlím. Můj dojem? Odbyl mě! Veškeré vyšetření jsem si podstivě odseděla, jelikož jsem chtěla zjistit co je špatně. Dnes je mi 21 let a otoky neustupují. K otokům se přidalo mravenčení nohou, oteklé prsty na rukou až tak, že při sevření pěstí mám pocit, jakoby mi praskala kůže na kloubech. Už opravdu nevím jak dál, snad se najde někdo kdo mi pomůže. Dala bych cokolikv, aby mě někdo dal do pořádku.

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď
Víťa  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, není možné, že vaše problémy způsobuje dlouhé sezení? Měla jsem totiž stejný problém a vyřešila jsem ho koupí zdravotní židle. Jmenuje se Spinalis a opravdu mi od otoků pomohla, stejně jako od bolestí zad a krční páteře.. Vyzkoušejte
pavel  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
při dlouhém sezení u pc mě také začaly nohy otékat, mohu potvrdit, že do jisté míry i na toto pomáhá zdravotní židle; osobně jsem si ji ale koupil kvůli chronickým bolestem zad

Reakce na pavel

FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
příčiny Vašich obtíží mohou být spojené s poruchou funkce lymfatického systému, zejména pokud jiná interní vyšetření nedošla k žádnému výsledku. Otoky poté mohou způsobovat mravenčení a brnění nohou, vzhledem k útalu senzitivních nervů. Proto doporučuji vyzkoušet manuální lymfodrenáž, která může být poté doplněna lymfodrenáží přístrojou (avšak i u přístrojové lymfodrenáže je nutné manuálně uvolnit mízní uzliny pro zajištění volného průtoku lymfy). Více se o lymfatickém systému a lymfodrenážích dočtete na našich webových stránkách na odkazu: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Přeji hezký den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Bedanek  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Mam furt mravenčení nohou, je to jako když si dávám na rehabylitaci elektryku do noh.mUŽETE PROSÍM ZDĚLIT ČÍM TO MUŽE BÝT?
svata  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
zničeho nic mi otekl a zrudl prostředníček na levé noze,když jsem si na něj sáhla tak mě bolí v prvním kloubku.Je viditelně červený.Mám to již 3den zarudlost ustoupila ale pořád cítím lehkou bolest.je již na něm jen lehká červená čárka v místě kloubku.Je normálně pohyblivý bez bolesti.Jen když zmáčku lehce kloubek tak to bolí.Nikde jsem se nebouchla,noha mě lehce brní.Musím podotknout že jsem po nemoci užívala jsem Klacid po kterém mě velmi boleli svaly a nohy.Můžete mi prosím poradit?Děkuji S.L.
miki  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.
Je mi 28 let a poslední dobou mívám poměrně často - několikrát týdně otok nohou, ne nijak výrazný ale cítím tlak, a to nejen v nohách ale i na rukou, hůře se mi dýchá, zejména schody mi dělají problém... Přisuzoval jsem to tomu, že jsem celkem rychle přibral poměrně dost kilogramů , nyní vážím 86kg při výšce 172cm. Otoky bývají zejména v podvečer... Nevíte někdo, co by to mohlo být? (jsem nepravidelný kuřák a na pivo si také občas dojdu) Děkuji za radu... Pavel

Související zákroky