Bolest a otok achilovky

Bolest a otok achilovky

marsi  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 14 odpovědí
Dobrý den,
od pátku tj 16.8.2013 jsem se vzbudila s bolestí v oblasti achillovky(nad patou). Nejdříve jsem si myslela,že jsem si nohu jen přeležela. Jenže jsem na nohu nemohla došlápnout celou váhou. Na dotek je místo velmi citlivé a oteklé. Když jsem chodila po špičce,tak jsem byla schopna ujít pár metrů i s bolestí,která nebyla tak velká. Nejsem schopna propnout špičku a už vůbec ji nemůžu přitáhnout k tělu. Dnes tj úterý 17.8. je noha bolestivá i v klidu. Bolest mi vyzařuje od achillovky vo vnější kotník. Mám oteklé prsty,achillovku i ten vnější kotník. Na nohu již nemůžu skoro vůbec došlápnout. O tom,že bych se někde uhodila či špatně došlápla nevím. Mám z toho špatný dojem oč by mohlo jít. Noha se stává hodinu od hodiny nehybnější... prosím tedy o radu. Díky moc.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
rada je jednoduchá - co nejdřívě navštivte odborného lékaře na ortopedii.
Může jít nejen o zánět Achillovy šlachy, ale i o nebezpečné žilní onemocnění.
prim. Moster, Revmacentrum
SILVIE  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den mám dotaz
SONO sr.-vpravo bez defektu,bez strukt.změn,peritenonium v normě,prosáknutí šl.obalu retrotib.šlach s přítomností malého množství tekutiny,prosáknutí podkoží za vnitřním kotníkem vpravo-susp. tendovaginitida retrotib.šlach s reakcí okolí.Tak mám dotaz co to znamená -měla jsem sádru která sundána pro velký otok na cévním vše v pořádku poslána na rehab.kdy jsou velké bolesti a otok tak už nevím co dál
děkuji moc za odpověd SILVIE
MUDr. Zdeněk Kopal  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Frýdlant v Čechách
  • 114 odpovědí
  • 5 Likes
Dobrý den, co nejdříve ko rehabil lékařem nebo ortopedem rtg sono šlachy a odpovídající terapie NSA fixace atd.
dr kopal
SILVIE  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
DOBRÝ DEN.
Vím že máte asi moc práce ale napište mi prosím co tam vlastně mám .
děkuji SILVIE
Ivka  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Hezký večer.Navstivila jsem tři ortopedy kvůli tomu že mi Otíka kotník na pravé noze a bolestiva i šlacha kolem je též otok ,ale nic nezjistili připadám si jak simulant... poradíte mi prosím
MUDr. Zdeněk Kopal  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Frýdlant v Čechách
  • 114 odpovědí
  • 5 Likes
Dobrý de, jedná se ozánět v obl úponu šlach několika svalů s výpotkem, nutno zahájit protizánětlivou terapii ev orteza na zátěž, nejlépe injekční NSA. K dolečení bych doporučoval i rázovou vlny cca 5 aplikací dr kopal