Přeskakování patelly
- 1 odpovědí
Dobrý den,koncem ledna jsem měl úraz při lyžování. Při návštěvě chirurgické ambulance,mi byl proveden RTG a byla sdělena diagnóza S834. Doktor mi naordinoval klid + ortézu. O týden později mi byla provedena punkce kolene s výsledkem 24ml serní výpotek s minimem krve(barva tmavě žlutá). Po 3týdnech klidu mi doktor doporučil sundat ortézu a koleno začít pomalu rozcvičovat a použivat ke stažení už jen obinadlo. Při ohybání nohy mi v koleně "cosi" přeskakuje,ohmatem je "čéška" na tomto koleni volnější než na druhém(není to bolestivé),zatím se mi ani nepovedlo koleno plně rocvičit.Jinak v koleni necítím bolest, ale mám ho ještě lehce oteklé. Na kontrole po 4týdnu mě můj lékař znovu poslal na kontrolní RTG = bez patologie na skeletu. Do zprávy napsal - dochází ke skokovému pohybu patelly přes kondyl,a také mi doporučil další týden klid s cvičením. Zajímalo by mne co znamená ta přeskakující patella - zda-li je to nějaké další važné poškození v kolenním kloubu nebo ne? Můj doktor mi k tomu neřekl skoro nic.Moc Děkuji