Zánět v rameni u sportovce

Zánět v rameni u sportovce

martin7  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 6 odpovědí
Dobrý den,
Hraji závodně házenou, a v průběhu tréninku v posilovně při cvičení na bench press, jsem si podvrtnul levé rameno.( jsem levák) ze začátku jsem si myslel, že to nic moc není tak jsem přes bolest cvičil cca další měsíc než jsem šel k lékaři. Tam mi řekli: 3 týdny klid a fastum gel, což sem udělal ale beze změny, dále jsem takto šel asi ještě 2x na prohlídku, kde byl vždy jiný lékař. Měl jsem rentgen, i sono + rehabilitace. Zjistili mi že tam mám zánět v ramenním skloubení. Ke konci sem byl poslaný k jednomu panu primáři, který mi nasadil léky proti zánětu. Už je budu mít dobrané a bude mě čekat nějaká injekce přímo do ramene, protože to stále cítím ( při zatnutí ramene, v běžném stavu bolest necítím, můžu upažit i vzpažit) bolest cítím např. při kliku + je tam cítit lehké prokřupnutí a nestabilita, jak je rameno oslabené. Zajímá mě jestli máte stímto zraněním pravděpodobně hlavně u sportovců zkušenost, protože se mi tohle "blbé" zranění táhne dobré 3-4 měsíce a chtěl bych vědet jestli mi ta bolest někdy konečně ustoupí a budu moci dále hrát házenou a posilovat. Děkuji moc za odpověď

MUDr. Ladislav Fildán  |  Basic member  |  Anesteziologie a resuscitace  |  Brno
  • 41 odpovědí
Dobrý den, do léčebného programu lze zařadit akupunkturu s aplikací speciálních přípravků posilujících šlachy a úpony. Informace o metodách a případně kontakt na objednání naleznete na mých stránkách XXXXXXXXXXXXX. MUDr. L. Fildán, Brno
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
pane kolego - můžete mi, prosím, uvést některé speciální přípravky, které mají objektivní vliv, jak uvádíte, na "posílení šlach a úponů" - v praxi jsem se s nimi zatím dosud nesetkal.
prim. Moster, Revmacentrum
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Dobrý den,
Váš problém je způsoben s vysokou pravděpodobností postižením velkého prsního, deltového a rhomboideálních svalů. Při bench press došlo s vysokou pravděpodobností k extremnímu tahovému přetížení části vláken prsního svalu a a předních vláken deltového svalu. Tím došlo ke " zkrácení těchto svalových skupin, což má za následek změnu postavení pažní kosti v jamce ramenního kloubu. Ten "zánět ramene" je pouze následkem - reakcí. Ortopedové rádi píchají do ramene kortikoidy. Ty však neléčí příčinu, ale pouze následek. Je potřeba dát především do pořádku svalové snopce uvedených svalů a tím normalizovat jejich délku a výkonnost.
  • 6 odpovědí
Já zrovna v tomto případě jel bench press až úplně dolů, kdy docházelo k velkému tlaku na rameno a které se mi podvrtlo. Tam se pak na rentgenu se zátěží a na sonu našel ten neléčený zánět přímo v tom skloubení. Rameno se snažím různými cviky posilovat, ale bolest stále neodchází, tak sem zvědav jak to bude až dostanu tu injekci, zeptám se jestli je možná příčina ta, kterou jste mi tu vysvětlil. Jen otázka, je to podle vás banálnější zranění nebo se mám obávat toho, že se to semnou potáhne ještě dlouho? Díky moc

Reakce na martin7

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Když to tak pročítám, tak bych řekl, že se netuší, co je anatomickou (faktickou) příčinou vašich potíží.
Řekl bych, že uděláte nejlíp, když navštívíte pracoviště, které se seriozně zabývá artroskopiemi a sportovní medicinou, čím dřív tím líp, necháte se dovyšetřit(jsou možnosti) a podle výsledku seriosně odléčit.
Typl bych si, že je problém ve vlastním kloubu, ale je to jen hádání, takto na dálku.
Pokud nenajdete někde poblíž, můžete i k nám do Přerova, ramena jsou naše specialita.

Reakce na martin7

• 7 odpovědí
Dobrý den,
pokud jste aktivní sportovec, vyvarujte se aplikaci "injekce" do ramenního kloubu, předpokládám totiž, že se bude jednat o aplikaci kortikoidů....O rázové vlně jste neuvažoval? Mám s ní velmi dobré výsledky i v případě zánětu v oblasti ramenního kloubu. Rovněž se mi osvědčilo kombinovat léčbu s aplikací Fyziologické regulační medicíny (aplikace kolagenu k příslušným svalovým úponům i kloubnímu pouzdru, který utlumí zánět a zároveň Vám dodá kolagen tam, kde jej potřebujete). Zkuste si něco přečíst na internetu o těchto modernějších způsobech léčby, než Vám zatím byly nabídnuty. Navíc jsou tyto metody rychlé a můžou Vás rychleji vrátit do Vašeho sportovního života. Přeji krásný den, s pozdravem MUDr. K. Šochová, (rehabilitační a fyzikální medicína, sportovní medicína, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na martin7

Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like

Dobrý den pane Martine.
Rameni lze odlehčovat a pomáhat více způsoby. Minerály a kovy chybějící
v naší stravě, mají skutečně vliv na kondici šlach a úponů.
Osobní návštěva pro tuto variantu by byla nutností.
Karel Štěpánek reflexní terapie Jihlava.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
rozhodně doporučuji vyhnout se injekcím kortikoidů do Vašeho ramenního kloubu, kortikoidy vysušují chrupavku a jejich účinek je pouze dočasný, rozhodně ne trvalý. Plně doporučuji podstoupit kvalitní fyzioterapii. Ve Vašem případě předpokládám, že při tréninku došlo k přetížení jedné svalové skupiny a k oslabení jiné svalové skupiny, proto je důležité se ve fyzioterapii zaměřit na optimalizace napětí svalstva v oblasti ramenního kloubu a tím optimalizovat poměry v samotném rameni, které mohou nyní způsobovat Vaše obtíže. Méně invazivní a dlouhodobě účinější je pro odstranění bolesti rázová vlna, o které se více dočtete na našich webových stránkách: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Nicméně kvalitní rehabilitace je pro plné odstranění vašich obtíží zásadní.
Přeji hezký den!
Mgr. Katka Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  • 6 odpovědí
Po sonografii mi p. doktor napsal, že tam je artrosa a lehčí prosáknutí ( 6mm oproti 5mm na zdravem rameni) ... Je možné abych to opravdu měl když je mi teprve 20 let, a jestli se mi to vůbec někdy vylečí nebo spíše jeslti stím budu moci dále hrát a chodit do posilovny jako dřív? Nedokáži si představit, že bych měl tak mladý kvůli " hloupému" podvrtnutí ramene se vším skončit. Díky moc za odpověď

Reakce na martin7

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
nezlobte se, kolegové z fyzioterapie, s Vašimi radami nelze absolutně souhlasit.
Není diagnóza, neznáme příčiny potíží potíží v oblasti ramena - a radíte rehabilitovat, rehabilitovat, rehabilitovat .... ???!
Primární a zásadní věc je stanovit přesnou diagnózu a až po té léčbu, jak uvádí kolega prim. Selucký.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na martin7

MUDr. Ladislav Fildán  |  Basic member  |  Anesteziologie a resuscitace  |  Brno
  • 41 odpovědí
Dobrý den, potíže s ramenem lze dobře řešit pomocí akupunktury. K rameni aplikuji také speciální injekce na posílení kolagenu ve vazech a proti zánětu. Při Vašem zájmu pište přímo na můj mail XXXXXXXXXXXXXX.

Zdravím MUDr. L. Fildán, Brno
sidor  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Ahoj Matrine,
tento problem jsem mel take. Ve fitku jsem pretezoval ramena na benci ale i nadmernym mnozstvim cviku.
Zaclo me bolet(pichat a tlacit) v rameni a to pouze pri cviceni. Postupem casu to bolelo i pri upazeni, nebo predpazeni.
Byl jsem u 3 doktoru. Dostal jsem opichy ale nepomohlo to. Pote jsem dostal 10x navstevu na rehabilitaci elektrolecbou. Nepomohlo nic.
Na sonu bylo videt, dle lekare, ze je tam neco zdurele a asi pohmozdene, jak rikal. Nakonec jsem sel na operaci na AS ramene. Nevim presne, jaky to byl zakrok do detailu. Jednalo se o nejake zabrouseni a pry jsem tam mel nejaky bordel??? Po operaci jsem chodil na rehabilitace (protahovani) a cvicit jsem zacal cca po pul roce od zakroku, zatim je rameno OK. Problem je, ze mi zacina zlobit druhe a to stejny zpusobem :-( prot se i tady zeptat, jestli nekdo neporadi lepsi zpusob leceni (ne operaci).
Dekuji Patrik
  • 6 odpovědí
Ahoj Patriku. Máme úplně totožný problém, a sem hrozně rád že si mi napsal svůj případ. Jak říkáš, já prošel taky hodně doktorů a až ted týmový v poradi 5. lekar je konecne aktivni, a je videt ze vi co dela. Dal mi obstrik, to nezabralo ale stim tak nejk pocital a uz me pripravil na nejakou operaci. Rikal, ze je to lehky zakrok. Presne to co rikas, ze mi to vycisti, atd a budu v pohode. Ted jen lituju toho ze sem za timto konkretnim doktorem nesel driv a tahne se mi to skrze to uz dlouho. V utery jdu na kontrolu a pravdepodobne se budeme bavit o zakroku, na ktery uz se i tak nejak pripravuju a doufam, ze mi to konecne pomuze. Drzim ti palce at snad nemas to stejny i ve druhym rameni, ale alespon uz vis jak to vcas resit. Nikdy sem do operace jit nechtel, ale kdyz se tak divam okolo a vidim jak vetsina vrcholovych sportovcu vetsinou fotbalisti, maji ruzne operace kolen apod. a hraji normalne dal, tak uz to beru jako prijatelne reseni. Jinak mel si taky tak hrozne zatuhlej krk (krupani, atd) ...ja to teda mam, snazim se to furt protahovat, jde to od te ruky pravdepodobne ale je to hrozne neprijemny hlavne po ranu :/ doufam, ze to pak odejde...

Reakce na martin7

sidor  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Ahoj,
no mit dobreho doktora je dulezity. Taky jsem chodil a shromazdoval informace, co by to mohlo byt a jako posledni variantu jsem bral tu operaci ale nakonec nic jineho nezbylo :-(
Operace nebyla asi dlouha ale prvni tyden to celkem boli a s rukou moc nehejbes. Casem se to ale zlepsi a budes zase moci normalne cvicit.
Jen davat bacha na to pretezovani, to je nejvetis problem......
Jinak budu rad, kdyz das vedet.......... :-)

Reakce na sidor

• 6 odpovědí
Ahoj, tak jsem byl na tom vyšetření a doktor mi řekl, že naštěstí je kloub v pořádku a že ta bolest je od toho natařenýho trapézu a krční páteře. Takže ted protahuju a je to lepsi, jen mam po te dobe celkem dysbalanci na tu jednu stranu tak se snazim nejak cvicit na lopatky a záda, jen teda ta krcni pater je pekne neprijemna jak je to tam vsechno natazene a zkracene, uz ani nevim co vsechno :/... Doktor rikal ze ke konci ledna uz budu trenovat a cvicit, jen bych asi jeste potreboval trochu pomoct stou dysbalanci takze mi snad dá jeste rehabky. Jestli mi muzete doporucit nejake dobre rehabilitacni centrum v Brne tak budu moc vdecnej.

Reakce na martin7

sidor  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Ahoj, tak jak, uz jsi byl na zakroku :-)

Reakce na sidor

sidor  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Ahoj, tak jak je, uz jsi byl na zakroku :-)

Reakce na sidor

• 6 odpovědí
Čau, tak naštěstí je kloub a vše v pohodě, podle rentgenu atd... a neni potreba zakroku... byl tam jen zanet atd, a velkej vliv na to maji ty oslabeny svalovy partie hlavne teda krcni pater. Zacal sem hodne cvicit jak mi rikal doktor a bolest ustupuje, takze konecne nejakej pokrok. Jeste to neni 100% ok abych zacal trenovat ale uz se to blizi :) ted mi zacnou rehabky v jednom sportovnim centru a doufam ze budu na konci ledna konecne fit.