Dobrý den, již asi 7 měsíců trpím bolestmi patní ostruhy (rentgen ukázal mnohočetnou ostruhu). Absolvovala jsem ultrazvukové ošetření, poléze ozáření, ale ani po 2 měsících od konce ozáření není žádné zlepšení. Jaká je pravděpodobnost, že ostruhu vyléčí rázová vlna?
H. Holečková
Dobrý den, samotná ostruha je jen následkem dlouhodobého problému, který je zdrojem bolesti. patní ostruha se obvykle vytváří v místě svalového úponu - viz. obr. (www).XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX-Spur.jpg jako následek chronického přepětí svalů a zánětlivých změn spojených s novotvorbou kosti.
je tudíž potřeba řešit především postavení chodidla a napětí svalů nohy. Eliminovat všechny spoušťové body ( viz XXXXXXXXXXXXXXXX).
Zkušenosti s rázovou vlnou mám velmi rozporuplné. Efekt je pouze dočasný , pokud nejsou řešeny věci výše uvedené.
Zdravím,
pokud se udělá pečlivá diagnostika a použití rázové vlny je indikováno, je účinek rázové vlny je vysoký. Je rozdíl v druzích rázové vlny. Vysoký a trvalý efekt má účinek vyskokoenergetické vlny ESWT. více na XXXXXXXXXXXXXXXXX
prim. Moster, Revmacentrum
Ráj na zemi. Musím říct, že po předchozích špatných zkušenostech se zdravotním personálem z jiných ústavů, včetně lékařů, zde jsem se cítila moc dobře, milý vstřícný personál, včetně lékařky samotné a léčba účinná. Moc d...Více
Jsme po operaci bederní páteře. A jsem velice spokojená s přístupem všech zaměstnanců rehabilitačního pracoviště v Šenově.Tak odborný a přitom lidský přístup jsem ještě nezažila.