Citlivé zuby na skus

Citlivé zuby na skus

smallinka  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den. Mám hrozně citlivé zuby. Nejdříve mi hrozně vadilo sladké, horké, kyselé atd. Pomohla mi pasta Elmex zelená, ale teď mi vadí stisk jídla, mám vyvrtaný zub asi 1 měsíc - stolička a po tom vyvrtání, to mám dost citlivé, na stisk zubů. JE to hodně nepříjemné, vlastně mě bolí celá pravá strana a nemůžu prostě na tu stranu kousat. JE to takový pocit jakoby vratkých zubu nebo co. Byla jsem u zubaře a již na dvou prohlídkách jsem ho upozorňovala, ale když našel nějaký kaz, tak se to nezlepšilo, proto si myslím, že mám opravdu vyvrtané až do nervů a šíleně to bolí, ale jen při jídle. Myslím si, že mám prostě narušenou sklovinu možná přehnaným čištěním jakože tlačím na kartáček, je to prosímvás napořád? nebo se sklovina při šetrném čištění může obnovit? asi ne že? Děkuji za odpověď Dana Ch.
DENT MEDICO - zubní klinika  |  Basic member  |  Praha
  • 15 odpovědí
Dobrý den,
příčina citlivých zubů opravdu může být způsobena příliš horlivým čištěním tvrdým kartáčkem či abrazivní pastou. Dostane-li se lékař při vrtání zubu blízko dřeně, může nějaký čas citlivost zubů přetrvávat. Měla by však za čas ustat. Pro zjištění příčiny Vaší citlivosti bychom museli provést základní vyšetření, zhotovit RVG snímky a podívat se, zda nemáte nějaké hluboké kazy, kde by mohla být bolestivost na skus. Pokud budete mít zájem, objednejte se na vstupní vyšetření, které je u nás plně hrazené pojišťovnou a společnými silami problém rádi vyřešíme. Pro snížení citlivosti slouží přípravky z řad Elmex Sensitive (zubní pasta, ústní voda) nebo ústní voda Elmex Erosion. Pokud je přičina jinde než v oslabené sklovině, jenom pasta nepomůže.
Přeji Vám hezký den,
s pozdravem
MDDr. Edita Prášková

Marcela  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Měla jsem problém s citlivými zuby, hlavně když jsem jedla něco studeného nebo sladkého. Po několika neúspěšných pokusech s různými zubními pastami jsem se rozhodla navštívit zubaře na (https://dentalheart.cz/). Udělali mi podrobnou prohlídku a doporučili speciální ošetření, které mi opravdu pomohlo. Opravdu doporučuji neotálet a zajít k odborníkům, pokud máte podobné problémy.

Související zákroky