Problémy s korunkou
- 2 odpovědí
ráda bych znala názor jiných lékařů.
Pan doktor mi řekl, že na špičák dáme korunku. Chtěl zub připravit na otisk, ale nakonec mi ho srovnal na úroveň dásně a řekl, že tam dá čep a na něj provizorní korunku.
Přišla jsem za týden. Pan doktor vsadil čep a pak začal hrabat v nějaké krabičce,kde vylovil korunku, která by mi mohla padnou.Vybíral ještě 2x a pak mi tam dal korunku, která mi při skousnutí stále překážela a celkově byla oproti mým zubům velká. Dal mi takový barevný papírek, aby zjistil, kde to překáží. Vyndal papírek a začal mi brousit můj,sice plombovaný, ale jinak živý zub.I potom mi to při skousnutí vadilo. Tvrdil mi, že už to musí být dobré, tak jsem si připadala,jako že vymrzuji a šla domů.Do večera jsem nejedla nic jiného než vařenou brokolici s kuřecím a kousala na druhou stranu. Ráno mi korunka vypadla a byla po celém boku a do poloviny spodní části prasklá.Doktor mi řekl, že jsem ji zničila,protože jsem na ni kousala. Vybral mi jinou korunku a postup byl stejný. Opět mi trochu přibrousil můj spodní zub a protože mi to stále vadilo, tak mi ji tam dal obráceně. Na to jsem však přišla až doma, když jsem přejela jazykem a cítila, že z vnejší strany je prohnutý a z vnitřní vypouklý. Podívala jsem se do zrcadla a byloto krásně vidět. . Dnes mi opět po dvou dnech korunka vypadla. Za tuto provizorní korunku s čepem jsem zaplatila 964,-Kč.
Ráda bych znala váš názor a zároveň třeba radu, co dělat dál. Měl bymi trhat všechny 4 přední zuby, kde mám staré korunky a kořeny jsou už prý špatné. /plně se bojím, co mi tam tak můžedát. Nevíte o lékaři z Hradce králové, který není přemrštěně drahý a přitom pracuje kvalitně?
Děkuji