Dobrý den, měl sem chvíli potíže se špatně rostoucí osmičkou. Objevovali se bolesti v horní čelisti a čelistním kloubu. Po extrakci zubu jsem si myslel že bude vše již v pohodě ovšem bolesti horních zubů, horní čelisti a kloubu se objevují pořád. Nemůžu žvýkat nebo jíst něco "tvršího" a dlouho mluvit. V minulosti sem měl navíc horní čelist jakoby "zešikma" a jak sem zjistil nedávno, tohle se zhoršilo a začli se mi křivit i zuby. K tomu když zkousnu tak na jedné straně mám zuby na sobě a na druhé straně mezeru, při kousání mě ujíždí spodní čelist do strany.
Chtěl bych se zeptat jestli se dá s tímto něco ještě dělat v 27 letech a má li to vůbec cenu?
Děkuji.
Děkuji za dotaz. Podle Vaší zprávy je problém pravděpodobně komplexní. Bez deilního vyšetření nemoh ani hádat, co by mohlo být přičinou a tedy ani bez vyšetření navrhnout jakoukoliv léčbu.
Dobrý den,
k problematice zkřivených nebo nestejnoměrně postavených zubů se musí vyjádřit ortodontista a musí Vás důkladně vyšetřit. Z toho co píšete se opravdu nedá mnoho usoudit. Uvolněním žýkacího svalstva a učením správných pohybů při otevírání a zavírání úst se zabývají oborníci na rehabilitaci. Doporučuji ve Vašm kraji nějakého vyhledat. Bolesti při žvýkání a i otevírání úst by se mohly zhoršovat.
Toto vše co píší platí za předpokladu, že máte řádně sanován chrup s správnou zubní hygienu.
Ordinaci pana doktora Zdeňka Kotka mohu doporučit všem, kdo mají zájem o kvalitní péči. Jsem jeho pacientkou přes 15 let. Jeho ošetření je vždy profesionální, bezbolestné, pan doktor se mi vždy plně věnuje, každý zákrok ...Více
Tuto ordinaci můžu vřele doporučit. Před několika dny jsme zde podstoupila extrakci všech čtyř osmiček a díky přátelskému, citlivému a bezbolestnému zákroku, jsem vše přežila bez psychické újmy:) Mockrát děkuji! Pan dokt...Více