Ulomená 1/3 zubu

Ulomená 1/3 zubu

stella  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den vážení lékaři, dnes ráno po kousnutí do tvrdší chlebové kůrky se mi ulomil kousek spodní části zubu (horní jednička, zhruba 1/3 celého zubu) - ráda bych se Vás tímto zeptala, jakým způsobem se dá tato záležitost vyřešit a zda je možné zcela zdravý zub zachránit a pouze dodělat odlomenou část? A kolik cca podobný zákrok stojí? Za odpověď předem děkuji a přeji pěkný zbytek dne :-)
PŠTROSSOVA Medical Centrum  |  Basic member  |  Praha
  • 31 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den!
Bez RTG a dalšího dovyšetření nelze stav adekvátně posoudit.
Pokud se jedná jen o odlomený kousek zubu/výplně, jak píšete, měla by stačit dostavba, která vychází 2.500,- až 3.000,- Kč. Pokud je zub nevitální, měla by se na něj zhotovit korunka.
S pozdravem Dr. Růžička
MUDr. Aleš Váňa  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Praha
  • 44 odpovědí
  • 4 Likes
Dobry den,
nahradit ztracenou cast zubu lze bilou kompozitni vyplni nebo korunkou.
Cena za bilou vypln je v nasem zarizeni cca od 1600,-Kč.
Nutne klinicke a rtg vysetreni pred zahajenou terapií.

S pozdravem

MUDr.A.Váňa

MUDr. Sabina Moravcová  |  Basic member  |  Praha
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
řešení je poměrně jednoduché, ztracená část zubu se nahradí přímou kompozitní dostavbou(Enamel plus) . Tuto variantu ošetření je možné uplatnit pouze za předpokladu že zub zůstal vitální.
Cena za kompozitní výplně se pohybuje v cenové relaci XXXXXXXXX korun.

s přátelským pozdravem
Sudolská Sabina, Dr.
TVejda  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Lze uzavřít obnažený nerv do ošetření? Jak a čím. Jsem zdravotník, tedy je mi jasné, že je nutná kvalitní desinfekci, ale jakou hmotu dočasně použít.
Předem děkuji.
Je pravděpodobné, že můj zubní lékař nebude moci zasáhnout dříve než po víkendu. Případné riziko beru na sebe a předem děkuji.
Petra  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, syn (7 let) si v bazénu ulomil půlku zubu, jedná se o 1 vlevo nahoře (již druhý zub). Byla jsem s ním u naší paní zubařky a ona nám řekla, že počkáme 6 týdnů a pak synovi dostaví zub bílou plombou. Je tento postup správný, proč musíme čekat? Děkuji za odpověď Petra
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Dle vyjádření naší zkušené stomatoložky MUDr. Jany Ugrenovičové je u fraktury zubu důležité, kudy probíhá a zda je narušena zubní dřeň. Vždy se pořizuje malý intraorální rentgen zubu, místo fraktury zubní korunky se ochrání buď provizorně, nebo lze provést definitivní dostavbu, ale je nutné v čase periodicky kontrolovat vitalitu zubu. V případě zájmu o osobní vstupmí konzultaci s naší stomatoložkou Vás rádi objednáme na tel. linkách XXXXXXXXXXX, 8. Cena této konzultace s vyšetřením činí 950,- Kč.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC Praha,

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: XXXXXXXXXXX,8
XXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX

trlicovakarolina  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, ulomila se mi půlka stoličky dole na levé straně. Zub nebolí, ale zubařka mi řekla, že se zubem se nedá už nic dělat, že není čarodějka. Docela by mě zajímal váš názor. Maminka měla to samé a normálně jí ho dodělala, tak nevím zda není zbytečné aby mi ho trhala.
Mediestetik, skupina klinik - STOMATOLOGIE  |  Basic member  |  Praha, Teplice
  • 114 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, situace velmi závisí na stavu zubu a na tom kolik tam zbývá zdravé tkáně. U moderní stomatologie stačí, aby zbývat zdravý kořen a na zub je možné umístit korunku nebo polokorunku, dle stavu.

S pozdravem Dr. Vadym Sherman - Klinika Mediestetik - Senovážné náměstí 23, Praha 1 - XXXXXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXX
Kakadu-K  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, ulomil se mi kousek stoličky, zub mně čištěné kanálky a pak mi doktor dával bílou plombu ve dvou vrstvách(na druhou vrstvu nedošlo, zoubek nevydržel).Nevíte co se dá dělat?Děkuji
Mediestetik, skupina klinik - STOMATOLOGIE  |  Basic member  |  Praha, Teplice
  • 114 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, pokud se ulomil kousek zubu dá se nahradit kompozitním materiálem nebo keramickou vložkou overlay. Pokud by bylo poškození rozsáhlejší, je možno použít korunku.

S pozdravem Klinika Meditestetik, Senovážné náměstí 23, Praha 1 - XXXXXXXXXXX - XXXXXXXXXXXXXX - XXXXXXXXXXXXXXX
Tom123  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, včera v noci jsem musel jít vyvenčit psa, při vracení se domu po schodech jsem zakopl a ulomil třetinu levé 1, no a jelikož je víkend, rád bych se zeptal, jestli nevadí že k zubaři pujdu až v podnělí, a jak bych měl postupovat děkuji :)
Dentální klinika Jan Stuchlík  |  Basic member  |  Praha
  • 15 odpovědí
Dobrý den,
pokud nedošlo k obnažení zubní dřeně (nervu) zubu nevadí, že se situace bude řešit s odkladem. Pravděpodobně bude nejvíce vyhovující, zub dostavit pomocí bílé výplně a za čas zkontrolovat, zda následkem nárazu nedošlo k odumření nervu, což by se mohlo projevit zašednutím korunky zubu. Pak by bylo nutné vyčistit kořenový kanálek a zub opatřit fazetou nebo korunkou.

S přáním hezkého dne,
MUDr. Jan Stuchlík

Zlomený zub - Související videa