Implantát - délka zákroku a cena?

Implantát - délka zákroku a cena?

Susannka  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 2 odpovědí
Dobrý den!

Tak před týdnem mě začal zlobit zub - jednička vpravo nahoře, který jsem si urazila 16 let zpátky. Na zbytku toho zubu mám teď korunku, či jak se tomu odborně říká a ze zubu byl vyndaný nerv. Problém je, že teď mě začal zub "bolet", je citlivý, když se napiju teplého nebo najím, tak v něm jakoby pulsuje a bolí. Na studené ovšem nereaguje. Jelikož už jsem u zubařky byla a dělaly jsme i rentgen a testovaly vše možné a na nic se nepřišlo, tak začínám mít obavu, aby nechtěl ven. Jediné, co se jí nepozdávalo bylo to, že úplný kořen zubu jakoby nebyl na rentgenu tak jasný. Jsem v podstatě smířená s cenou za implantát, pokud zub bude muset jít ven, tak se nebude dát nic dělat a klidně do toho půjdu, ovšem trápí mě jedna věc - studuji ve Finsku a takovýto zákrok by mi značně zkomplikoval život. Jelikož se jedná právě o jedničku nahoře, tak by mi to zasáhlo i do pracovního života - přivydělávám si jako číšnice. Rozhodně bych musela podstoupit zákrok v ČR, což by znamenalo být jistou dobu na neplaceném volnu a tímpádem bez příjmu. Zajímalo by mě tedy, jak dlouho tedy zhruba kompletní zákrok trvá - od vytržení zubu, po nasazení implantátu. Na různých stránkách se informace hrozně liší a já potřebuju vědět, jak by to bylo časově náročné, ať se podle toho mohu zařídit. Resp. jestli chodí člověk s dírou v puse, nebo je mu tam na dobu, než dostane implantát vložena nějaká náhrada. Moc děkuji za jakoukoliv odpověď!
S pozdravem,

Z. Hortová
Studio 32 - soukromá zubní klinika  |  Basic member  |  Praha
  • 10 odpovědí
Dobrý den,
naše pracoviště jako jedno z mála v ČR disponuje technologií okamžité implantace (extrakce a implantace v jedné návštěvě) zároveň s okamžitou rekonstrukcí (v téže návštěvě rovněž funkční provizorní korunka). Definitivní korunku (keramickou, nerozeznatelnou od vlastního zubu) pak zhotovujeme zhruba po 6 týdnech (je potřeba počítat cca 5 pracovních dní na zhotovení korunky). Celý výkon se tak odehraje v průběhu 3 návštěv. Mezi prvními dvěmi je interval 6 týdnů až 3 měsíce, mezi druhou a třetí cca 1 týden. Po celou dobu ošetření jste zajištěna funkčním estetickým výrobkem (proviozorní korunkou). Ošetření je samozřejmě nebolestivé. Tento postup můžeme nabídnout díky použití švédských implantátů Nobel Biocare (konkrétně NobelActive), XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Finanční náročnost takového řešení se pohybuje kolem 35 tis. Kč (včetně definitivní korunky). Pokud byste měla zájem o bližší informace, naváhejte nás kontaktovat.

S pozdravem

MUDr. Jiří Škrdlant
vedoucí lékař
XXXXXXXXXXXXXXX
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Vážená p. Hortová,

Doporučujeme Vám vstupní konzultaci ( 950 Kč),

kde lékař zhodnotí stav , udělá RVG snímek ( 350 Kč)a

zhotoví cenový plán.

V případě zájmu, kontaktujte prosím call centrum kliniky GHC,

na tel.XXXXXXXXXXXXXXX, k MUDr. Král.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

stomatologie GHC.

• 2 odpovědí
Dobrý den!
Moc děkuji za reakce. 36 000 je trochu nad můj limit. Jelikož ve Finsku vyjde implantát na 2000 Euro plus něco za zákroky a u toho bych mohla chodit do práce, tak při této ceně už se mi asi více vyplatí zůstat v práci a jít do toho ve Finsku.
Případné další konzultace ovšem mohu zvážit až po zítřejší návštěvě zubaře, kde zkusím zjistit, jestli bude opravdu potřeba tento razantní krok, nebo bude stačit jen čištění kořene (nevím, jak je tento termín v češtině). Probrala jsem stav zubu s jedním známým zubařem a ten si myslí, že by mohlo jít jen o tento problém.
Nicméně mnohokrát děkuji za reakce, v případě varianty B - neboli - zoubku se chce opravdu ven, budu muset opravdu situaci prokonzultovat a pokud možno bych tohle radši konzultovala v češtině, než ve finštině.
Děkuji,

Hortová
  • 2 odpovědí
Dobrý den!

Moc děkuji za veškeré reakce, rozhodně se mi bude hodit mít Vaše kontakty pohromadě do budoucna, kdyby se zoubek přece jen rozhodl, že opustí stanoviště. Zatím jsem byla na čištění kanálků a vypadá to, že zoubek volal jen po tomhle, takže se zdá, že zatím nebudu muset dělat razantní závěry:-)
Ale opravdu mnohokrát děkuji za reakce!
S pozdravem,

Hortová
Lucie  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, je mi 27let. Cca ve 13letech jsem měla nehodu na kole a narazila jsem si přední zub. Nebolel, jen časem zčernal. Asi ve 20letech mě začal zub zlobit - dělali se mi záněty nad zubem, měla jsem resekci. Když se vše zklidnilo, tak mi vadilo, že je zub černý - moje zubařka mi doporučila vnitřní bělení. To jsem neměla dělat = protože se stal velmi křehkým a asi před půl rokem (i když jsem si dávala pozor) jsem špatně kousla a v zubu mi uvnitř křuplo. Nic nebylo vidět, ale já cítila, že zub se trochu kýve. Zubařka mi i po rentgenu tvrdila, že zub se kýve kvůli zánětu a že se to uklidní. Hodně jsem dodržovala dentální higienu, ale zánět se vrátil.

No a včera začal zub vylejzat ven, byla jsem jako veverka (nemohla jsem pořádně jíst a mluvit) a nedalo se na něj ani sáhnout (ze dne na den).
Tak jsem šla k zubařce a musel se vytrhnout! Nyní mám jedničku pryč, jenom je tam zbyteček zubu. Nyní nevím co mě čeká? Určitě změním zubařku, protože si nemyslím, že ve všem postupovala správně? Nyní budu muset mít implantát?? (Můstek nechci - škoda zdravých zubů) Nebo je jiné řešení, když mi tam drtek zubu zbyl? Ten se bude muset extrahovat nebo se implantát navrtá do něj???

Jsem ve finanční krizi a vůbec nevím co mě čeká! Zítra snad budu mít provizorní nasazovací zub za 1400Kč - tak mám hrůzu kolik bude stát nový zub??? A ještě k tomu mám na dásni stále bouličku (zánět) čím ho mám léčit?? Vůbec nic mi nepomáhá! děkuji za Váš čas a za pomoc! Lucie

MUDr. Aleš Váňa  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Praha
  • 44 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
věřim, že problem Vás velmi trápi. Jedná se o předni zub a ten musi byt esteticky opravdu dobře nahrazen. Většinou je nutny implantologicky a časově naročny postup. Můstek nedoporučuji - škoda okolnich zubů.
Dostavte se na vstupni konzultaci vyhotovime rtg snimek a vše Vam vysvětlím. Neda se takto určit ani cena zákroku. Ta je vždy individualni pro každeho pacienta vzhledem k dané situaci a postupu lečby.
S pozdravem MUDr.A.Váňa XXXXXXXXXXXXXXX
DENT MEDICO - zubní klinika  |  Basic member  |  Praha
  • 15 odpovědí
Dobrý den,
předně musím podotknout, že je třeba Vás vidět a zhodnotit reálný stav zubu. Pokud by byl opravdu třeba implantát, tak postup je následující : vytržení zubu, doplnění kosti, sešití a nalepení adhezivního můstku, 6 - 9 měsíců hojení, aby se případná dostavba kosti přijala - následně zavedení implantátu, který se hojí 6 - 8 týdnů. Poté se nasadí provizorní korunka a následně celokeramická. Cena cca. 50 000 Kč. Platba by proběhla postupně po zákrocích. Během zákroků by nebylo žádné estetické omezení,tj. žádná mezera. Pokud se budete chtít objednat, volejte naší recepci +XXXXXXXXXXXXXXX / 131, +XXXXXXXXXXXXXXX.

S pozdravem

MUDr. Martin Voldřich

Lucie  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, moc Vám všem děkuji za odpovědi. Je to hrozně moc drahé :( je reálná šance max. 20 000 Kč??? Zubařka mi chce vyndat zbylý kořen zubu - mám si to od ní nechat udělat a nebo mám zajít za odborníkem na chirurgické vyndání?? Jsem z Libereckého kraje, jezdit třeba do Prahy je pro mě nereálné! děkuji Lucie S.
lusasitka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den chci se zeptat kolik by stala stolicka jedna museli mi ji vytrhnout a me docela chybi.dekuji
Mediestetik, skupina klinik - STOMATOLOGIE  |  Basic member  |  Praha, Teplice
  • 114 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, cena implantátu a korunky je celkam 25000 Kč. Cena je kompletní a konečná. Hojení cca 2 měsíce.

S pozdravem Dr. Vadym Sherman - klinika Mediestetik - Senovážné náměstí 23, Praha 1 - XXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Radek Pokorný  |  Basic member  |  Stomatochirurgie  |  Praha
  • 8 odpovědí
Dobrý den,
kompletní náhrada zubu implantátem,v případě dostatečné nabídky čelistní kosti v místě implantace,v našem centru stojí 17000Kč.

S pozdravem MUDr.Radek Pokorný
XXXXXXXXXXXXXX
MALO CLINIC Prague  |  Basic member  |  Praha
  • 3 odpovědí
Dobrý den, cena implantátu záleží na kvalitě a výrobci. Na naši klinice používáme implantáty švédského výrobce NobelBiocare. Kompletní cena včetně korunky je pro Nobel Replace 30.000,- Kč. Délka léčby 2-3 měsíce.
S pozdravem,
MUDr. et MUDr. Filip Donev, Prague City Dental, Klimentská 20, Praha 1, Tel: XXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Související recenze a zkušenosti

didi 13.4.2023
Spokojený/á

Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p... Více 

3 Likes   15 Komentářů  
Doktor ve Vašem okolí