Kontraindikace implantátů
- 33 odpovědí
- 3 Likes
Jedinou známou kontraindikací použití zubních implantátů je alergie na titan.
- 34 odpovědí
- 1 Like
Nedostatek kosti pro zavedení a potom celkové zdravotní, které mohou být absolutní nebo relativní (např. cukrovka, kouření apod.)
- 2 odpovědí
Dobrý den - ještě sice cukrovku nemám, ale máme ji v rodině a zřejmě ji dostanu.( spíše mám před cukrovkové stadium) CO to znamená pro zubní implantáty pro horní čelist - ( mám můstek a paradentozní zuby věk 57)
Děkuji
Herotová
Děkuji
Herotová
- 2 odpovědí
Dobrý den - jaké riziko představuje cukrovka pro zubní implantáty ? Mám 57 let, cukrovku v rodině, paradentozní zuby a asi mne v brzké době čeká zubní protéza na horní čelisti. Uvažujimo implantátech
děkuji
děkuji
- 19 odpovědí
- 4 Likes
Vhodným kandidátem pro zavedení zubních implantátů opravdu není každý. Existují doporučení, kdy je vhodné se implantaci vyhnout, nebo kdy je v rámci výkonu nutné počítat s rizikem. Tato doporučení vydávají odborné společnosti, nebo jsou přijaty jako výsledek dlouhodobého zkoumání.
Mezi nejčastější kontraindikace k implantaci se řadí celková onemocnění, která nějakým způsobem ovlivňují imunitu a kostní metabolismus. Rizikovým faktorem je užívání medikamentů určitých lékových skupin např. kortikoidů nebo bisfosfonátů. Rizikovými pacienty jsou nesprávně léčení diabetici nebo kuřáci cigaret. U tzv. relativních kontraindikací je míra rizika posouzena lékařem, který bude zákrok provádět. Dlužno dodat, že nejčastější kontraindikací k implantaci je předpoklad nevhodné následné péče o implantáty po zákroku a zanedbání péče následné. Zubní implantáty jsou poslední možností fixní náhrady zubů, proto úroveň ústní hygieny hraje ústřední roli.
S pozdravem, MUDr. Pavel Vlnař
Mezi nejčastější kontraindikace k implantaci se řadí celková onemocnění, která nějakým způsobem ovlivňují imunitu a kostní metabolismus. Rizikovým faktorem je užívání medikamentů určitých lékových skupin např. kortikoidů nebo bisfosfonátů. Rizikovými pacienty jsou nesprávně léčení diabetici nebo kuřáci cigaret. U tzv. relativních kontraindikací je míra rizika posouzena lékařem, který bude zákrok provádět. Dlužno dodat, že nejčastější kontraindikací k implantaci je předpoklad nevhodné následné péče o implantáty po zákroku a zanedbání péče následné. Zubní implantáty jsou poslední možností fixní náhrady zubů, proto úroveň ústní hygieny hraje ústřední roli.
S pozdravem, MUDr. Pavel Vlnař