Dobry den,po vysetreni u lekare mi bylo sdeleno, ze budu potrebovat zubni implantat na horni 4,na ktere mi drzi zacatek mustku.Bylo mi navrzeno bud implantat 4 a na to zpet mustek, nebo implantat 4,5 a korunku.Po vysetreni a 3D RTG mi lekar oznamil, ze nemam dostatecne kosti a ta musi byt nahrazena.Co to znamena a jake metody se provadeji,a co to vse obnasi. Je to obvykle,ze se musi kost nahrazovat nebo pridavat pred zavedenim imlantatu?dekuji
Dobrý den,
v této lokalitě, kterou popisujete je normálni, že se kost doplńovat musí. Jedná se o standartní implantologický zákrok. Komplikace mohou být - lehký otok, citlivost. Vaš lékař Vám jistě vše vysvětlí v rámci zákroku.
Dobry den,mohl byste mi prosim vysvetlit co se pouziva jako nahrada kosti pred implantatem,jake jsou moznosti a hojici doba.Kde bych mela na takovy zakrot jit v Praze,jiste jsou specialni kliniky na zakroky jako tento.Dekuji
Dobrý den,
k nahradě kosti se použivají speciálně upravené materiály. Je jich celá řada určených k augmentacim tzn.zvětšení objemu kostní tkáně. Nebojte se jsou to bezpečné preparáty používané např. i v ortopedii.
Naše stomatologické centrum používá např. Bio-oss či Dexabone.
S pozdravem MUDr.Váňa Aleš
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více