Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na výměnu čepu (kovový litý) a korunky (celokeramika), zda lze tento čep odstranit a nahradit za jiný, který bude působit přirozeně.Např. sklo-kompozitní čep a korunku celokeramika? Tento čep mi nehezky zabarvil dáseň. Lze toto zabarvení odstranit?
Pokud je to možné, jaký je nejkratší termín zhotovení této práce? A přibližná cena? Děkuji s pozdravem Rapačová
Dobrý den,
kovový čep lze ve většině případů odstranit a nahradit za esteticky více vyhovující. Záleží na stavu kořene Vašeho zubu a délce kovového čepu. Vše se posoudí podle rentgenu. Sklo-kompositní čepy jsou běžně používané a reakce na ně bývají bez problémů. Cenové rozmezí je poměrně široké v závislosti na cenách jednotlivých stomatologických pracovišť a konkrétních použitých materiálech. Počítáme-li nový čep + keramickou korunku, otisky + provizorium, cena se pohybuje cca 10 000 - 20 000 Kč; doba zhotovení - přibližně 7 - 10 dní.
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více