Dobrý den, ráda bych se zeptala: mám již 15 let implantát, který se mi začal kývat. Jak mi sdělil můj dr., je to způsobeno lokálním zánětem, který zavinil úbytek kosti v okolí implantátu. Bohužel nepomohla alternativní léčba atb. Nyní mi doporučil odkrýt implantát, vyčistit jej, doplnit okolí implantátu umělou kostí a čekat, zda se ujme. Můžu znát vaše profesní zkušenosti s úspěšnou léčbou uvolněného implantátu?
Děkuji mnohokrát
P
Pokud se implantât kýve, musí se na 100% vyndat. Kost dostavět a můžete dát nový. S větším rizikem- vyndat, dát nový a kolem něj dostavět kost. Dostavovat kost kolem implantátu, který se hýbe má šanci blízkou nule...
Dobry den, pred mesicem mi byl dan zubni inplantat. Zub se mi zacal nyni kyvat, je to zpusobeno take ubytkem kosti, pripadne zanetem? Nebo jde o nekvalitne provedenou praci. Dekuji
Dobrý den, doplnění neboli augumentace kosti je výborným řešením pro to, jak zasadit implantát i do čelisti s velmi řídkou kostí, a to dokonce i do čelisti paradontické (při správném léčení, samozřejmě). Doporučovala bych Vám ovšem nejprve kost doplnit a teprve potom zavést implantát. Doplnění kosti již za přítomnosti implantátu v čelisti je velmi nejisté.
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více