Uvažuji o implantátu místo korunky na čepu se kteou nesjem spokojená jelikož je brzy obrušená, nevypadá přirozeně a dáseň na horním okraji zůstává tmavá a nezatáhne se kolem korunky jako je přirozeně kolem zubu.Nakolik se zhojí dáseň kolem implantátu. Děkuji Markéta 26let
Vše záleží, jak dlouho se problém "tvořil". Pokud se jednalo o dlouhodobý problém, bude možná nutno dáseň v době implantace či po ní upravit. Ale důkležitější bude, aby zde bylo dostatek kosti. Ale i ta se nechá doplnit. Ale vše prodražuje implantát.
Dobrý den, mám stejný problém - ale už mám implantát vhojení od září. Zub mi pan zubař musel udělat vyšší - aby nebyl vidět pilíř. Prý, že se dáseň ještě strochu stáhne dolů na zub. Je to již 2měsíce co mám korunku, ale dáseň mi kolem nového zubu stále ustupuje - nyní do strany. Pokusím se vyfotit. Jedná se o jedničku nahoře. Jak mám dáseň léčit, prosím poraďte??? děkuji Lucie, 28let
ještě bych uvažoval o tom, jestli se nedá zub přeci jen zachránit a zhotovit funkční a estetickou korunku na něj.Z kvalitního materiálu se korunka rozhodně neobrousí a tmavý kořen se dá vybělit ( alespoň částečně ). Objem měkkých tkání pro estetický vzhled se dá případně rozšířit
podlizničním štěpem.To samé se pak dá případně provést i u implantátu, pokud by estetika nebyla vyhovující.
V případě dotazů mne neváhejte kontaktovat.
S pozdravem
MUDr. Jan Špiller
Dentální centrum Podkovka
XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXX
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více