Prodělala jsem dvakrát zánět okostice pod stejným zubem. Následně se mi zub rozpadl, že z něj zůstala sotva čtvrtina. Protože jsem chtěla otěhotnět a bála jsem se pozdějších komplikací, nechala jsem si zub vytrhnout. Poradíte mi, co je vhodnější zda chybějící zub nahradit implantátem nebo můstkem, je mi 38 let. Děkuji
Vážená paní, děkujeme za dotaz. Zubní implantát je optimálním řešením v případě, že zuby sousedící s mezerou jsou živé a nenachází se na nich větší kaz či rozsáhlá výplň. Jejich obroušením pod můstek by se tyto zuby z biologického hlediska staly méně hodnotnými. V případě, že se na nich však nalézá rozsáhlá destrukce kazem, výplní či jsou kryty korunkou. Můstek je v tomto případě jednodušším, rychlejším a ekonomičtějším řešením. Doufám, že Vás má odpověď uspokkojila. V opačném případě mne klidně kontaktujte telefonicky na č. XXXXXXXXXXX/8. Přeji pěkný den. MUDr. Martin Mikšovský, GHC Praha
asklepion
V tomto případě nelze jednoznačně rozhodnout, které řešení bude vhodnější, bez podrobného vyšetření. Teprve na základě objektivních zjištění a posouzení kvality kosti v místě chybějícího zubu, lze říci, zda je možné zavést implantát a za jakých podmínek. Pokud však bude k implantaci dostatek místa a kosti, pak je implantát lepším řešením, nežli preparovat sousední zuby pro můstek, pokud však jsou tyto zuby zdravé.
Váš dotaz zodpověděl: MUDr.Petr Hajný stomatolog
Dobrý den, chtěla bych se zeptat -po zánětu a následném prasknutí mi byl zub vytrhnut, 6 vpravo dole, s tím, že bohužel na něj nejde nasadit korunka, a že připadá v úvahu můstek nebo implantát... nevím, co je lepší a samozřejmě levnější,ale hlavně co je vhodné pro mě, když místo 5 mám korunku a dle doktora mám předpoklady k paradontoze. Je mi 30.
V případě, že oba zuby sousedící se vzniklou mezerou jsou jinak v pořádku a ev. korunky by je jednoznačně esteticky i funkčně vylepšily, je možné uvažovat o můstku, což je ta levnější varianta. Parodontitida je dnes do značné míry léčitelná s možností udržet si vlastní zuby až do pozdního věku. Pokud se u sousedících zubů dají předpokládát v budoucnu komplikace, volil bych raději implantát.
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
Teoreticky jsou možná obě řešení. V případě parodontitidy je potřeba ji nejdříve přeléčit a dle výsledku naplánovat ošetření. Pokud jsou oba okolní zuby v pořádku, je škoda do nich zasahovat a výhodnějším řešením je tedy implantát. Více je možné říci až po detailním vyšetření. V případě zájmu Vám velice ráda nabídnu konzultaci přímo na našem pracovišti, kde Vám již konkrétně můžeme doporučit pro Vás nejvhodnější terapii a stanovit bližší finanční rozpočet. Objednat se můžete na recepci stomatologie na telefonním čísle XXXXXXXXX.
S pozdravem,
MDDr. Lucie Králová, stomatolog
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Asklepion - klinika a institut estetické medicíny
Dobrý den, mám vytržené 3.ks. předních zubú dole tj. asi 1.1.a 2 a nevím co si mám nechat dát, jestli implantáty nebo můstek. Zároveň by mi zajímala také cena obojích návrhů. Jemi 50.let děkuji
Dobrý den,
bohužel z těchto informací nelze dělat žádné závěry. Obecně lze říci, že implantát je finančně nákladnější a je vhodněší tam, kde jsou v okolí mezery zdravé zuby.
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více