Je mi 44 let,mám asi tak týden udělanou celkovou protezu horního chrupu,dělá mi problémy ji vůbec udržet v puse/silná dávivost/,mluvení,jezení to vůbec nejde.Poradte mi prosím kam se obrátit o pomoc.Děkuji
Dobry den, s protezami muze byt tato potiz. Pokud byste chtel prifixovat zuby nastalo ci stabilizovat protezu, nejlspsim resenim by byly samozrejme implantaty. O jejich vhodnosti a pripadnych potizich si muzeme promluvit na vstupni konzultaci. Preji pekny den. MUDr. Martin Miksovsky, GHC Praha
Klinika plastické chirurgie PEM | Basic member | Praha
13 odpovědí
1 Like
Dobry den. Na celkovou nahradu jste jeste mlada, proto doporucujeme reseni pomoci implantatu 6-8 v horni celisti, dle stavu Vasi kosti. Dulezite je, jaky bude nalez na RTG. Pote se na implantaty nasadi fixni mustek. V pripade zajmu volejte Dr. Horaka na 220 511 225. PEM
Mám stejný problém dávivost, moje zubní lékařka mi veškerou činnost s totální snimatelnou horní protézou prováděla s anestetickým sprejem. Po zhotovení zubní náhrady mě řekla, že si na ni musím zvyknout a anestetický sprej mi odmítla předepsat. Tak že nemohu protézu strčit do úst.Co teď? jsem bez zubů a 200 000,-Kč na zhotovení implantátu jako ID se ZTP nemám. Jsem bez zubů a bezradný. Pepa
MUDr. Zdenek Kotek | Premium member | Stomatochirurgie | Kobylí na Moravě, Břeclav, Hodonín
33 odpovědí
3 Likes
Dobrý den pane Pepo, Váš problém se dá spolehlivě vyřešit pomocí čtyř kulových monoimplantátů.V těle protézy pak jsou zapolymerovány t.z.v.matrice, které umožní fixaci snímacích zubů s monoimplantáty.
Protéza se nazývá hybridní, má redukované patro, takže Vás nedráždí a vyndáte ji jen když potřebujete,například z hygienických důvodů.
Spolehlivě drží na dásňovém výběžku,atˇ již se jedná o dolní nebo horní čelist. Cena těchto čtyř monoimplantátů je 20 tisíc Kč.
K tomu je třeba přičíst cenu hybridní protézy,která včetně čtyř matric činí 5 tisíc Kč. Zákrok se provádí během třiceti minut ve spolehlivé lokální anestezii,takže necítíte vůbec nic.
Pro více informací můžete volat na telefon: 603 ... Zobrazit číslo603 81 25 83 Telefon
nebo pevnou linku 519 ... Zobrazit číslo519 431 155 Telefon
. MUDr.Kotek Zdeněk, Zubní ambulance Kobylí
Dobrý den,
výměna všech zubů za implantáty a nové můstky je opravdu poslední možné řešení. Detailní rozpočet a plán je možno stanovit až po pečlivém vyšetření. Řádově se cena tak velké práce pohybuje ve stovkách tisíc korun.
MUDr. Jan Bjaček,EsthéDent,Na Příkopě 17,Praha
dobrý den.je mi 37 let a mám velmi špatné zuby.hodně mi jich vypadalo.chtěla bych si nechat udělat protézu nebo na pevno.zajímala by mně cena a jestly by jste mi poradil kde v plzni ve středu města je stomatolog který mi pomůže.děkuji hanka
Dobrý den.Prosím mám fobii ze zubních lékařů.Taky se to značně projevilo na mém > chrupu.Je mi 47 let,nemůžu se ani usmát,stydím se,můj chrup je hodně > poškozený.Mám opravdu hodně velký strach,který se nedá překonat,je problém i s > vyšeření chrupu,tak bych se chtěla zeptat zda je možné v anestezii chrup vytrhat > a nasadit takzvanou zubní náhradu.Dočetla jsem se na Vašich stránkách o > snímatelných zubních náhradách deflox.Chtěla bych informaci zda zákrok a tyto > zubní náhrady hradi VZP.Pokud ne tak na kolik by celkové vyšetření,plná > anestezie a zubní náhrady deflox horní i spodní čelisti vyšla a zda by bylo > možno na splátky a v jakých částkách.Chtěla bych se hezky usmát,bez nějaké > kontroly nad sebou,že mám vážně poškozený chrup.Jsem z Moravskoslezského kraje.Děkuji
Dobrý den je mi 46 let v19 letech jsem měla na horním čelisti mustek v předu na 8 zubech ten mi vydržel 20 let jelikož se mi uvolnil tak mi ho před 6 lety doktorka sundala a po důkldnem ošetření mi zpět nasadila nove ele tentokrát keramický můstek který jsem si hradila ale ten mi vydržel jenom 6 let uvulnil se tak po konzultaci mi bel sundan.K mé velké smůle od mladi s těma mými zubními problémy mi doktorka zdělila že mám kořeny uplně uhnité takže už se nedálo nic zachranit a ja zůstala bez zubu byl to pro mě velice nepřijemný šok.Momentálně mám zubní nahradní protézu než se mi dasna vyléči. Prosila bych aby mi někdo z odborníku poradil co by bylo pro mě nejlepší le musím říct že 200000 tisic na implantáty nemám a děsím se ze sundavací protézy,děkují!
Dobrý den je mi 22.. Mám teď problémy se zuby s dřívějšího zánětu a zanedbání zubní hygieny(má vina). Momentálně docházím k zubařce a už mám vytrhlé 3 zuby a zítra nejspíš následuje další trhání, páč mi to bolí jako blázen... Už jsme se radila s přítelem a jsem schopná podstoupit i to že se mi vytrhaj zbylé zuby horní jelikož i vzhledově nejsou hezké některé mrtvé(šednou)Takž pokud nebudu mít zuby nechci tzv.klapačky ale zuby na pevno. Kolik by mě asi stálo celé horní patro nových zubů když nebudu mít své kořeny a popřípadě i dolní?myslíte že bych se vešla do 100 000.-jelikož jsem drobná a mám i menší čelist? Děkuji
Dobrý den,
je těžké posoudit v jakém stavu se Váš chrup nachází a jestli je opravdu v tak kritickém stavu jak se domníváte. Je možné, že Vaše zuby jsou poničené natolik, že je již dále nejde využít a je třeba je nahradit implantáty, ale také je možné,že jste se jen zalekla a hledáte "snadné a rychlé" řešení z obtížné situace.
Každý vlastní zub má velkou cenu a je škoda se ho zbavovat pokud to není nutné a pokud Vám nevyhovuje esteticky je možné ho opatřit fasetou či korunkou. Každopádně bych Vám doporučovala Váš problém důkladně konzultovat s Vaší zubní lékařkou nebo jiným lékařem.
S pozdravem
MUDr Dagmar Korelusová
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Potřebovala bych aspon 1 inplantát,ale mám špatnou srážlivost krve/ leidenskou mutaci /Bojím se aby po zákroku nenastal nějaký problém.Děkuji
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
Po dohodě s Vaším ošetřujícím interním lékařem by implantace neměla představovat riziko, na výkon je ale samozřejmě potřeba příprava tak, aby se srážlivost krve dostala na normální úroveň.
S přáním hezkého dne,
MUDr. Jan Stuchlík
www.drstuchlik.cz
604 442 442
Dobrý den,
u pacientů s leidenskou mutací by provedení plánovaného chirurgického zákroku,jako je zavedení implantátu,neměl být problém.Je nutné upravit pooperační režim podáváním léků proti srážlivosti krve.Nejlépe by bylo probrat celou věc s vaším ošetřujícím lékařem,který zná vaší anamnézu,vaše laboratorní výsledky a mohl by vám upravit medikaci na období po implantaci a tím minimalizovat možná rizika.
Dobrý den,mohl by jste mi poradit nemám problém se dostavit k lékaři ,ale jakmile si sednu do křesla a pan doktor mi strči odsavačku a tampóny do pusy začnu mit dávivost a nejde to zastavit.V současné době mam úlomenou 3 na hoře a nemůže mi to ani zalepit poraďte mi co stou dávivosti jsem zoufála nechci chodit bez zůbu.Děkuji
Dobrý den chtel bych se s váma podělit se svýma skuenostma s oboru česká stomatologie - zubní ordnace. Jelikož jsem byl už 2 roky bez svého zubního dokrora a zubi jsem měl se hodně špatném stavu tak jsem pasal na tento p...Více
Chtěla bych vyjádřit velký dík panu docentovi Romanu Šmuclerovi za perfektně odvedenou práci. Pan docent, jako jediný, vyřešil mé velké problémy se zuby. Měla jsem letité, zlomené a uvolněné metalokeramické můstky s extr...Více