Nemizící uzlina na krku

Nemizící uzlina na krku

Katka  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
Dobrý den,
před asi 5 týdny jsem si na levé části krku objevila viditelnou bulku,tak 1cm, která nebolí. Obvodní lékař mě poslal na rozbor krve a ultrazvuk a podle ultrazvuku to je jen zvětšená uzlina z rýmy co jsem tehdy měla. Jde mi o to, že už je to dlouhá doma, rýmu dávno nemám a boulička na krku je stále stejná, sice nebolí, nezvětšuje se, ale myslela jsem, že by měla zmizet(?) Děkuji za Váš názor.

dontwit  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
no hlavně ono to nemusi teď bolet ale ja ji mam uy druhým rokem a až teď nedavno mi otekla tak že byla hodně viditelná na pohled z mírné vzdálenosti . take jsem byla na sonu a na krevním obraze ale tam zjistili jenom to že v krvi nic neni a na sonu velikost uzliny . Dnes jsem byla v Krnově a pujdu stím na operaci a uzlina poputuje na histologický rozbor je pravda že to nemusí být nic smrtelného ale také tam může být počáteční nádorové onemocnění ne počátek leukemie . Což se dočtete v článku o krčních uylinách . raději být váma tak to ženu po doktorech .
Katka  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 3 odpovědí
Děkuji ja sem bila ulekřky se synem u dětske ma 2,5 roku, v Krnově ja tu bydlim, a ona my řekla že jsou to zvětšené uzliny, tak ji věřim ale jestli nezmiznou tak jdu k dalšímu lekaři.a vi se uzdravte Katka

Reakce na Katka

dontwit  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
moc vám děkuji a hodně zdraví do budoucna
Lamka  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Když mam na krku zduřele uzliny jsou furt stejná co to je ??? Jenom jedna !!!
MUDr. Marta Václavíková  |  Basic member  |  Otorinolaryngologie  |  Praha
  • 32 odpovědí
  • 11 Likes
Múže být zvětšená po infektu, rýmě, angíně nebo i stomatologickém zákroku, když přetrvává zvětšení je nutné udělat biochemický rozbor a případně histologii z uzliny
MUDr. Tomáš Rozsíval  |  Basic member  |  Otorinolaryngologie  |  Opava
  • 5 odpovědí
Je mi líto, ale na základě Vašeho popisu potíží Vám nikdo zodpovědně diagnosu neudělá. Hlavně není možné ani vyjmenovat onemocnění, která se projevují zduřováním uzlin na krku. Jsou jich snad stovky. Čili jediná rada : běžte k lékaři a nechte se pořádně vyšetřit. Možná se ještě včas přijde na problém, který by se dal řešit. Čekat není na co. Běžte ihned !
Aneta  |  návštěvník  |  Quebec
  • 1 odpovědí
Dobry den, mam uz asi rok zvetsene uzliny na krku. Nejdrive jsem si pred rokem nahmatala jednu, na druhe strane mi ji nahmatala doktorka. Neni vetsi nez 1 cm, takze mi pani doktorka rekla, ze je to tak muze byt a dobry. Pred dvema tydny jsem si nahmatala treti zvetsenou uzlinu. Chci se zeptat, jestli je to stale v norme nebo ne. Uzlina je velka asi stejne jako dve predesle - tzn. 1 cm. Dekuji.
  • 32 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, určitě by bylo vhodné si zajít na SONO uzlin a krevní rozbory, opravdu se nemusí jednat o nic závažného, mohou se uzliny objevovat při zánětech, ale po určité době se mají změnšit, i když opak je někdy pravidelm, proto určitě navrhuji návštěvu lékaře
hotfridge  |  návštěvník  |  Nitra
  • 1 odpovědí
Ja mám podobný problém, asi dva mesiace mám pod pradou, vzadu, takmer pri hltane hrčku,asi uzlinu, cca 1,5 cm. Občas sa zväčší, potom zasa zmenší, je tvrdšia, pohyblivá a nebolí. Rovnako mám už asi dva mesiace červené hrdlo, ktoré občas pobolieva, no väčšinou nebolí. Krvný obraz a biochémiu som mala bez nálezu, sedimentácia v norme, CRP. negatívne, stery bez nálezu. Teplota mi občas stúpne na 37,1 -37,3. Nechudnem, nepotím sa, nemám žiadne ďalšie zdravotné problémy. Čo s tým, poraďte prosím ?
lada  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den. Asi před dvěma měsíci jsem si nahmatala bulku na levé straně krku kousek pod uchem. Navštívila jsem svou lékařku, ta mě poslala na ultrazvuk. Tam mi paní doktorka sdělila, že jde o zvětšenou uzlinu, ale že neví, proč tomu tak je. Obvodní lékařka mi předepsala antibiotika, ale nic se nezměnilo. Myslíte, že jsou vhodná další antibiotika? A jaká by měla být další léčba? Děkuji za odpověď.
  • 32 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, určitě bych nevolila další antibiotika, spíše by bylo vhodné provést kompletní krevní rozbor.Drobné uzlinky se mohou také objevit při opakovaných zánětech /nosohltanu, dutin, nebo zubních defektech/ a mohou zůstat trvale zvětšené

Související zákroky