VPMD- pomůže Lucentis?
- 2 odpovědí
Zdravím vás a chci naosat o mém problému s okem.Před 3 léty jsem byla na oční klinice na prvním zakroku Laserem s látkou Visudyne pro mokrý stav této nemoci a byla jsem velice překvapena jak se to povedlo!!!Za dva roky nato jsem si zlomola nohu v kotníku a po operaci když jsem dostávala injekce na ředění krve ...jsem za tří dny pozorovala,že pana doktora už zase vidím levým okem černě !!!Dostala jsem tyto injekce domů abych si je píchala a v přibalovém letáku bylo napsány jako vedlejší účinky poškození očních cev proto si to myslím,že mi to opravdu poškodily.Zase proběhlo vyšetření a potvrdilo se,že se jedná o mokrý stav jak před dvěma léty!!!Znovu jsem byla na klinice na látku Visudyne,ale bohužel není to lepší,ale není to horší.Vidím černé obličeje a Amslerova mřížka je pokřívena Oko mi pořád slzí a při změně světla mi začne v oku blikat "stříbrné" světýlko...potom to samo přestane! Uplynuly 3 měsíce a já jdu 3.června na kontrolu a pravděpodobně podle naší p.doktorky mi bude aplikována nitrooční injekce Lucentis.Mám jenom dotaz....je možné,že se můj stav může zlepšit a jaké vedlejší účinky mohou nastat atd.Je mi 73 let zajímá mě ještě hodně věcí včetně Internetu...který samozřejmně omezuji,ale nemůžu se s tím smířit....za jakoukoliv odpověď moc děkuji a jsem s pozdravem.....Herzánová Olga