Informace k operaci fakické čočky

Informace k operaci fakické čočky

Registrovaný uživatel  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,
zajímali by mě veškeré informace ohledně implantace torické fakické čočky ICL (zkušenosti, připomínky, výhody, nevýhody, samotná operace atd.). Bylo mi navrženo s ohledem na tenkou rohovku, silné dioptrie, astigmatismus a skryté šilhání nechat si tuto čočku implantovat. Proto bych chtěla získat co nejvíc informací ohledně zkušeností a názoru. Děkuji za radu a připomínky.
doc. MUDr. Šárka Skorkovská CSc.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 7 odpovědí
Dobrý den, s implantací čoček ICL máme velmi dobré zkušenosti. Doporučujeme je pacientům s vysokou dioptrickou vadou, kteří nejsou vhodní na laserovou operaci (třeba právě z důvodu tenké rohovky).
Zákrok provádíme ambulantně, v lokální anestezii, kdy je operované oko znecitlivěno kapkami. Každé oko operujeme zvlášť s odstupem 3 až 7 dnů. Samotný zákrok trvá přibližně 15 minut a je bezbolestný. Animaci zákroku můžete zhlédnout na našich webových stránkách: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ze strany pacientů zaznamenáváme po operaci velkou spokojenost. Je potřeba počítat s dočasnými světelnými fenomény (např. takzvaný haló efekt), které však během několika týdnů či měsíců vymizí.

Související recenze a zkušenosti

Honza P 28.2.2021
Spokojený/á

Paní docentka Skorkovská byla u operace i u konzultací před operací velmi příjemná (což nebývá u takhle výborných a zkušených lékařů pravidlem), vše bylo opravdu na jedničku. I ostatní lékaři, sestry a personál velmi pří... Více 

1 Like  
Spokojený/á

Paní docentka je opravdu třída první velikosti, pomohla mi vidět poprvé okem, které nikdy nevidělo, nevím jak poděkovat za něco takového. Budu dlužník, který nikdy nedokáže splatit svůj dluh, paní docentko, moc vám tím t... Více 

1 Like  
Doktor ve Vašem okolí