Přeji dobrý den, chtěla jsem se informovat. Mám od malička vadu zraku velou - 10,5 dioptrií na obou očích.Řešila jsem to nošením kontaktních čoček, bohužel se u mě objevila vaskularizace. Jsem z toho nešťastná , chtěla jsem se zeptat existuje ňáké řešení operace, výměna čočky nobo něco , co by mi pomohlo. Jsem z toho psychycky na dně.
Děkuji
Dobrý den,
krátkozrakost vyšší než -10 dioptrií nelze většinou již řešit laserovou refrakční operací, ale pomocí speciálních nitroočních čoček - fakické čočky, které se během operace vkládají do oka mezi duhovku a vlastní čočku. V podstatě to jsou kontaktní čočky uvnitř oka, o které se člověk nemusí nijak starat. V oku tyto čočky nedráždí a nevyvolávají komplikace tytu rohovkové vaskularizace. Výhodou této operace je, že je reverzibilní a tyto čočky lze kdykoliv chirurgicky z oka odstranit a navrátit oko do původního stavu.
Dobrý den, stejně jako paní doktorko Mikšovská se jednoznačně přikláním k fakické čočce. Kdyby pro čočku nebylo v oku dostatek místa, což je vysoce nepravděpodobné, tak pak už zbývá jen Vámi zmiňovaná výměna čočky.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika
Děkuji moc, chápu tedy dobře pokud by nebyla možná faktická čočka , je ještě jiné řešení výměna čočky, Nebo se pro mě nedá už nic dělat. Laserovou operaci mít nemohu kvůli velkému počtu dioptrií -10,5 a pokud by nešla ta faktická čočka , jestli je ještě jiné řešení ,nebo už se nedá dělat nic.Děkuji
O operaci očí jsem přemýšlel už strašně dlouho, asi tak 10 let, a stále jsem si ověřoval u známých, jak jim to změnilo život. A proč jsem se pro operaci rozhodl? No protože si myslím, že je to zázrak, vrátit někomu zrak ...Více
Perfekt. Alle super lieb und sehr professionell. Da kann Deutschland sich ein Vorbild nehmen. Preis Leistung nicht zu schlagen. Top laser Ergebnis nach nicht mal 24hPřeloženo pomocí DeepL:Perfektní. Všichni jsou velmi př...Více
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Laserové operace očí. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.