Černý flek v zorném poli

Černý flek v zorném poli

miluš  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na můj problém.V poslední době se mi stává,že vidím v zorném poli flek,někdy je černý,někdy je to jako bych se dívala přes vodu.Je to v levém oku v levém koutku,trvá to chvilku ale během dne se to opakuje.Pamatuju si tyto problémy už asi šest let zpátky ale teď mě to znervozňuje.Mívám migrény s aurou a teď dva roky kojím,jestli je to potřeba k informaci.Můžete mi říct a co jde??Předem děkuji za odpoveď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,pokud se černý flek při pohybu oka pohybuje souměrně s tímto pohybem, pravděpodobně se jedná o sklivcový zákalek, což je většinou benigní záležitost. Přesto doporučuji komplexní oční vyšetření.
s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Sara  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Stačí jen oční pozadí? Dá se s těmi fleky neco dělat? Co znamená komplexní vyšetření? Na oční ambulanci mi udělali jen toto a víc mi k tomu neřekli, jen ža to je ablace membrány a kdyby se fleky přestaly hýbat, mám jet okamžitě na kliniku. Je to velmi nepříjemné, vadí to při práci, čtení , prostě stále...I zrak se mi zhoršil. Děkuji předem za odpověď

Reakce na Sara

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, vyšetření očního pozadí je zpravidla dostačující. Ablace zadního sklivce (zadní sklivcové membrány) obvykle probíhá tak, že odlučující se sklivec tvoří shluky, chuchvalce, tedy ony nepříjemné fleky. Poté, co dojde k úplnému odloučení, subjektivní potíže ustanou nebo se zmírní. To trvá několik týdnů, někdy i měsíců. Pokud k ústupu potíží nedojde, je možno sklivec chirurgicky odstranit (PPV, vitrektomie).

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

Sara  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Děkuji moc, tak už se nebojím a budu trpělivá.
Přeji vše dobré, s pozdravem Eva Demmerath
jedy  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
zdravim vidím na levem oku rozmazanou divnou skrvrnu, vše co je svisle je tou skvrnou zakřivené do oblouku te skvrny
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
navštivte oftalmologa. Bude se s největší pravděpodobností jednat o otok sítnice (makuly). Je jich více druhů a správnou léčbu jde nastavit pouze po odborném vyšetření.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX