Dobrý den,v březnu 2014 jsem objednaný na operaci strabismu levé oko šilhajicí k nosu dioptrie:pravé oko Sph.dptr +2,5 cylindr -1,0 osa 180° levé oko Sph.dptr +4,0 cylindr -1,5 osa 0°mám tupozrakost ve 4 letech jsem šilhal na obě oči a operace téhož roku tj.r2000 opravila jedno oko tj.pravé ale levé šilhá stále byl jsem ve FN Motol ale prej mám minimální šanci na úspěšnost a úplné vyléčení,a je vysoká pravděpodobnost že budu šilhat na druhou stranu tj. směrem ven to je pro mně výhoda,lidi si aspoň budou myslet že pozoruji okolí než li se koukám na svůj vlastní nos,,přes brýle nešilhám ale kvůli brýlím jsem zažil nepěkné věci,dnes je mi 17let a mám problémy i se čtením,
taky se mi stává že když se koukám do zrcadla a přiblížím se velmi blízko tak se oko vrátí do správné polohy nebo když si zakreju postižené oko, začne šilhat to druhé,když odkryji ruku tak se šilhavost zase vrátí zpět na levé oko čím to je ? a jaký to má vliv na léčbu ?
někdy dokonce mohu libovolně přepínat oči jakoby přenášet prioritu na druhé oko a zase zpět to sekundární oko pak šilhá vždy směrem k nosu.jakou mám podle vás šanci na operaci ?
a je šance nějak vyléčit strabismus třetí operací nebo jinou ?
bylo mi řečeno že tupozrakost se od jistého věku už léčit nedá ale není nějaká nová technologie v zahraničí nebo nevyvíjí se taková technologie ?
popř.mohu nosit čočky pokud ano jaké měsíční týdenní atd
např:v měsíčních čočkách je 6 párů čoček a teď nevím jestli jeden pár jednou za měsíc vyměnit nebo jednou za týden nebo 10 dní,a co dělat když je zapomenu na večer sundat ?.. vůbec se v tom nevyznám
Děkuji mockrát