Bolest třísla

Bolest třísla

Jan Skryja  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
už tři měsíce "léčím" bolest třísla, která se projevuje v jeho horní
části. Absolvoval jsem rehabilitaci (ultrazvuk, magnety) bez zlepšení.

Ortoped na RTG neobjevil žádný nález a odkázal mě na chirurga, který
provedl obstřik (Diprophos s mesocainem), ale i po téměř dvou týdnech
necítím uzdravení, ani výrazné zlepšení. V čem jiném by mohl být
problém?

Děkuji za radu.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
bolest třísle lze léčit bez operace metodou rázové vlny - nejlépe vysokoenergetické ESWT.
XXXXXXXXXXXXXXXXX
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
máme zkušenost, že bolesti třísla bývají někdy úponovou bolestí vznikající při nestabilitě pánve a poruše hlubokého stabilizačního systému páteře, zkuste tedy rehabilitaci, kde vás detailně vyšetří a pokud vážně diagnostikují to, co píšu, budou schopni vás instruovat k vlastnímu cvičení. Bohužel doporučit fyzioterapeuta ve Zlínském kraji neumím, osobně tam nikoho neznám.
Brzké uzdravení.

Mgr. Martin Svitek
Petuna  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, bolesti třísla mohou být způsobeny mimo jiné také nevhodnou obuví, špatným stereotypem chůze, přetežováním svalů na vnitřní straně stehna např. vlivem nedostatečné aktivace břišních a zádových svalů při chůzi. Doporučuji Vám, zajít za fyzioterapeutem aby Vás vyšetřil a doporučil dálší postup.
Karel Štěpánek
Karel Štěpánek  |  návštěvník
  • 5 odpovědí

Dobrý den.
Z hlediska reflexní terapie je nejčastější příčina bolesti třísel
v pohybovém aparátu. Tyto taky řeším. Pracuji na poliklinice Třešť.
Karel Štěpánek 732528554.
šafa  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den
Je mi 22 let a před dvěma roky jsem podstoupil operaci tříselné kýly a mám obdobný problém,bolest třísla v horní části(při ohmatu narazím až na kost,v té chvíly nejbolestivejší)Hraji fotbal,takže při kopnutí do balónu či zrychlení bolestivé.Absolvoval jsem rehabilitace+ultrazvuk beze změny.Problém trvá cca púl roku.Teď mám jít na imjekci. Ale zaslechl jsem,že injekce nejsou moc dobrou variantou. Lákař udělal rentgen a řek,že kyčle jsou v pořádku.Poté následoval již napsaný postup výše.

Chtěl bych se zeptat jestli mám vyhledat nějakého zaměřenějšího lékaře na třísla či z imjekce nemít obavy?
Karel Štěpánek
Karel Štěpánek  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Dobrý den. Může to být sakroiliakální skloubení. S reflexní terapií mám ty nejlepší zkušenosti. Pracuji na poliklinice Třešť tel:732528554 Štěpánek
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
pokud je bolest na kosti v oblasti třísla s největší pravděpodobností jde o zánět úponu přitahovačů. Léčba rázovou vlnou je volbou léčby bez jakýchkoli vedlejších účinků.
prim. Moster, Revmacentrum / Centrum pro léčbu rázovou vlnou
XXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Revmacentrum®

marsi  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 14 odpovědí
Dobrý den,
už týden mě trápí silný kašel - záchvaty kašle. Nemám žádná známky virósy. Nemám teplotu,rýmu nic jen ten kašel mě už celkem trápí. Nevykašlávám žádný hlen. Kašel mám po celý den, když mě chytne,tak jsem schopna kašlat až do pocitu na zvracení,který naštěstí udržím,takže se nepozvracím. Dokážu kašlat i 2minuty v kuse a je to hrozné,během tohoto záchvatu se nemůžu příliš hluboko nadechnout,protože mě to láká kašlat ještě víc. Je to o něco horší v noci. Ze začátku ten záchvat přišel až k ránu kolem té 3hod. Ale včerejší noc to bylo už od 10hod. co jsem ulehla. A bylo to opravdu vysilující. Kapky proti kašli na to nezabírají, přitom my vždy na kašel zabrali,takže se celkem bojím jestli to třeba není něco jiného. Četla jsem o možnosti astmatu nebo černého kašle,je to v mém případě možné? Žádnou alergii netrpím. Při fyzické zátěži se většinou také nezhorší, někdy ale ano.